sos grzybowy z podgrzybk贸w
Brak pliku video

sos grzybowy z podgrzybk贸w

dodane przez danielekjoanna
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Ilo艣膰 os贸b:
3-4
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
Ilo艣膰 kalorii:
Niskokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka 艣mietana 1/2 szklanki
Usu艅 z koszyka pieprz - do smaku
Usu艅 z koszyka s贸l - do smaku
Usu艅 z koszyka m膮ka 1 艂y偶ka
Usu艅 z koszyka mas艂o - do sma偶enia
Usu艅 z koszyka cebula 1 szt
Usu艅 z koszyka podgrzybki 30 dkg


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

sos grzybowy z podgrzybk贸w
Drukuj
Grzyby myjemy, bardzo drobno kroimy, cebul臋 obieramy, kroimy w drobn膮 kostk臋, cebulk臋 szklimy na ma艣le, dodajemy grzyby, przykrywamy i sma偶ymy pod przykryciem na ma艂ym ogniu cz臋sto mieszaj膮c, by nie przywar艂y. Gdy sos wyparuje dodajemy m膮k臋, zasma偶amy ca艂o艣膰, by m膮ka straci艂a smak surowizny, przyprawy czyli s贸l i pieprz, zagotowujemy. Chwilk臋 przed podaniem dodajemy 艣mietan臋, ju偶 nie podgrzewamy.

Tagi: sos, sos grzybowy, sos z podgrzybk贸w, podgrzybki, cebula, mas艂o,
 
 
Zobacz tak偶e
Sos duoczosnkowy

Sos duoczosnkowy

艢wietny do pieczonych i grillowanych mi臋s.

Dietetyczny sos zio艂owy na zimno

Dietetyczny sos zio艂owy na zimno

bardzo smaczny dietetyczny sos

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil pprzew828
profil Gaweltchorzliwy
profil zabawnyHorst
profil aauti630
profil borih13
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Restauracja Credo

Miasto:
Pozna艅
Kuchnia:
艣rodziemnomorska/ grecka
fajna i otwarta knajpka dla ludzi. Mi艂e wn臋trze, nowoczesne,...wi臋cej »
 
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...