Cwibak
Brak pliku video

Cwibak

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Niskokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka mąka 20 dkg
Usuń z koszyka jajka 4 szt
Usuń z koszyka cukier puder 20 dkg
Usuń z koszyka bakalie 20 dkg


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Cwibak
Drukuj
Żółtka utrzeć do białości z cukrem pudrem, wsypać mąkę, dodać bakalie, dobrze wymieszać, na końcu dodać jeszcze pianę z białek, delikatnie wymieszać. Wlać ciasto do podłużnej foremki wyłożonej papierem nasmarowanym tłuszczem. Piec w średnio nagrzanym piecu ok. 1 godz. Nie ruszać foremką dopóki się ciasto nie upiecze. Wystudzony cwibak wyjąć z foremki razem z papierem i tak przechowywać.

Tagi: mąka, jajka, bakalie, cukier puder, ciasto, deser,
 
 
Zobacz także
Aromatyczny biszkopt

Aromatyczny biszkopt

Biszkopt jest aromatyczny i bardzo dobry.

Babka rembertowska

Babka rembertowska

Proste , smaczne , szybkie do zrobienia ciasto do

Piegowate ciasto biszkoptowe

Piegowate ciasto biszkoptowe

Pyszne ciasto na deser.

Pyszne ciasto ze śliwkami

Pyszne ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy świecach

   serduszkowy muffin dla drugiej połówki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Cię"

   pudełko lodów w samotności! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil robtacochceta
profil Leon286Untst
profil Tyrone48
profil sokan88
profil wetotg
 
Alma24
Kilka słów o Walentynkach

Walentynki to coroczne święto zakochanych. Obchodzone są 14 lutego w dniu św. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
zajazd ostoja

Miasto:
sporysz
Kuchnia:
polska
to zajazd położony przy trasie człuchów-koszalin Właściciele z dużą...więcej »
 
01-26 20:28    Jestem ciekawa...
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
04-09 09:30    carpaccio z...