Ciasto z mas膮 kajmakow膮
Brak pliku video

Ciasto z mas膮 kajmakow膮

dodane przez basia4ab
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Ilo艣膰 os贸b:
powy偶ej 4
Koszt przygotowania:
Drogie
Ilo艣膰 kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka jajka 4 szt
Usu艅 z koszyka cukier 4 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka m膮ka pszenna 5 艂y偶ek
Usu艅 z koszyka s贸l 1 szczypta
Usu艅 z koszyka proszek do pieczenia 0,5 艂y偶eczki
Usu艅 z koszyka mleko 3 szklanki
Usu艅 z koszyka budy艅 艣mietankowy 2 szt
Usu艅 z koszyka mas艂o 1 艂y偶ka
Usu艅 z koszyka mleko skondensowane s艂odkie 1 puszka
Usu艅 z koszyka 艣mietana 30% 2 szklanki
Usu艅 z koszyka 偶elatyna spo偶ywcza 4 艂y偶eczki
Usu艅 z koszyka woda gotuj膮ca 2,5 litry
Usu艅 z koszyka cukier puder 2 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka krakersy 3 opk
Usu艅 z koszyka polewa czekoladowa 1 opk


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Ciasto z mas膮 kajmakow膮
Drukuj
Bia艂ka ubijam z cukrem, sol膮, dodaj膮c po jednym 偶贸艂tku. Gdy masa jajeczna jest ubita na sztywno wtedy, dodaj臋 m膮k臋, proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie mieszam i wyk艂adam na blaszk臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia. Biszkopt piek臋 oko艂o 25 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu biszkopt wyjmuj臋 by wystyg艂. Z trzech szklanek mleka, jednej 艂y偶ki cukru, jednej 艂y偶ki mas艂a, dw贸ch budyni 艣mietankowych gotuj臋 budy艅 i wyk艂adam na ciasto gdy jest ciep艂y lecz nie gor膮cy. Na budy艅 wyk艂adam warstw臋 krakers贸w i dociskam do budyniu. Mleko skondensowane s艂odkie gotuj臋 na ma艂ym ogniu oko艂o 2,5 godziny. Mas艂o ucieram na puch, dodaj膮c wystudzone, ugotowane mleko skondensowane. Mas臋 kajmakow膮 wyk艂adam na warstw臋 krakers贸w i przykrywam zn贸w krakersami. 艢mietan臋 ubijam z dwoma 艂y偶kami cukru pudru, dodaj膮c rozpuszczon膮 letni膮 偶elatyn臋. 艢mietan臋 wyk艂adam na warstw臋 krakers贸w. Wierzch polewam polew膮 czekoladow膮. 呕ycz臋 smacznego.

Tagi: kajmak, ciasto, masa kajmakowa, bita 艣mietana, budy艅 艣mietankowy,
 
 
Zobacz tak偶e
Tort z jab艂kami

Tort z jab艂kami

Taki 艂atwy i smaczny torcik do kawy.

Bu艂eczki z twarogiem

Bu艂eczki z twarogiem

Mo偶na bu艂ki posypa膰 cukrem pudrem, zamiast zwyk艂ym cukrem

Snikers

Snikers

Gdy tylko zrobi臋 to ciasto, szybko znika z talerza

Komentarze

Skomentuj


bardzo fajne ciasto
ewasylwia | 12 Maja 15:39
zjad艂abym do kawy mniammm
rumcajs | 12 Maja 14:02
Apetyczne ciacho:)
iziona | 12 Maja 13:59
Mleko w puszce mo偶esz gotowa膰 godzin臋 kr贸cej i te偶 b臋dzie gotowe. Ja robi臋 podobne ciasto, tylko zamiast budyniu daj臋 krem do karpatki.
beti2011 | 12 Maja 13:06
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Ahato63
profil ranrood
profil abstrak
profil xxltartak11
profil vedinyvqaxo502
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Cafe au lait

Miasto:
Warszawa
Kuchnia:
europejska
Kawiarnia "Cafe au Lait" jest miejscem, w kt贸rym znajdziecie...wi臋cej »
 
07-21 20:53    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-21 20:50    Zna kto艣...
04-09 09:30    carpaccio z...
04-09 09:23    Prezent na...