Ciasto z mas膮 kajmakow膮
Brak pliku video

Ciasto z mas膮 kajmakow膮

dodane przez basia4ab
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Ilo艣膰 os贸b:
powy偶ej 4
Koszt przygotowania:
Drogie
Ilo艣膰 kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka jajka 4 szt
Usu艅 z koszyka cukier 4 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka m膮ka pszenna 5 艂y偶ek
Usu艅 z koszyka s贸l 1 szczypta
Usu艅 z koszyka proszek do pieczenia 0,5 艂y偶eczki
Usu艅 z koszyka mleko 3 szklanki
Usu艅 z koszyka budy艅 艣mietankowy 2 szt
Usu艅 z koszyka mas艂o 1 艂y偶ka
Usu艅 z koszyka mleko skondensowane s艂odkie 1 puszka
Usu艅 z koszyka 艣mietana 30% 2 szklanki
Usu艅 z koszyka 偶elatyna spo偶ywcza 4 艂y偶eczki
Usu艅 z koszyka woda gotuj膮ca 2,5 litry
Usu艅 z koszyka cukier puder 2 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka krakersy 3 opk
Usu艅 z koszyka polewa czekoladowa 1 opk


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Ciasto z mas膮 kajmakow膮
Drukuj
Bia艂ka ubijam z cukrem, sol膮, dodaj膮c po jednym 偶贸艂tku. Gdy masa jajeczna jest ubita na sztywno wtedy, dodaj臋 m膮k臋, proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie mieszam i wyk艂adam na blaszk臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia. Biszkopt piek臋 oko艂o 25 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu biszkopt wyjmuj臋 by wystyg艂. Z trzech szklanek mleka, jednej 艂y偶ki cukru, jednej 艂y偶ki mas艂a, dw贸ch budyni 艣mietankowych gotuj臋 budy艅 i wyk艂adam na ciasto gdy jest ciep艂y lecz nie gor膮cy. Na budy艅 wyk艂adam warstw臋 krakers贸w i dociskam do budyniu. Mleko skondensowane s艂odkie gotuj臋 na ma艂ym ogniu oko艂o 2,5 godziny. Mas艂o ucieram na puch, dodaj膮c wystudzone, ugotowane mleko skondensowane. Mas臋 kajmakow膮 wyk艂adam na warstw臋 krakers贸w i przykrywam zn贸w krakersami. 艢mietan臋 ubijam z dwoma 艂y偶kami cukru pudru, dodaj膮c rozpuszczon膮 letni膮 偶elatyn臋. 艢mietan臋 wyk艂adam na warstw臋 krakers贸w. Wierzch polewam polew膮 czekoladow膮. 呕ycz臋 smacznego.

Tagi: kajmak, ciasto, masa kajmakowa, bita 艣mietana, budy艅 艣mietankowy,
 
 
Zobacz tak偶e
Gofry

Gofry

Smaczna przek膮ska na s艂odko.

Ciasto na pizze

Ciasto na pizze

To ciasto jest bardzo dobre na pizze.

Jacusie

Jacusie

przepyszne s艂odko艣ci

Leniwa dro偶d偶贸wka

Leniwa dro偶d偶贸wka

ma艂o pracy - du偶o przyjemno艣ci

Komentarze

Skomentuj


bardzo fajne ciasto
ewasylwia | 12 Maja 15:39
zjad艂abym do kawy mniammm
rumcajs | 12 Maja 14:02
Apetyczne ciacho:)
iziona | 12 Maja 13:59
Mleko w puszce mo偶esz gotowa膰 godzin臋 kr贸cej i te偶 b臋dzie gotowe. Ja robi臋 podobne ciasto, tylko zamiast budyniu daj臋 krem do karpatki.
beti2011 | 12 Maja 13:06
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Stephaniekus
profil aasnrzsej
profil certsaasilinuxs
profil maimaq
profil oerna753
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Studio Qulinarne

Miasto:
Krak贸w
Kuchnia:
europejska / autorska
Studio Qulinarne, miesz膮ce si臋 na krakowskim Kazimierzu przy ul....wi臋cej »
 
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...