Ciemny biszkopt  z bitą śmietaną
Brak pliku video

Ciemny biszkopt z bitą śmietaną

dodane przez basia4ab
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Drogie
Ilość kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka jajka 4 szt
Usuń z koszyka cukier 4 łyżki
Usuń z koszyka mąka tortowa 5 łyżek
Usuń z koszyka olej 4 łyżki
Usuń z koszyka kakao 2 łyżeczki
Usuń z koszyka sól 1 szczypta
Usuń z koszyka proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Usuń z koszyka śmietana 30% 3 szklanki
Usuń z koszyka cukier puder 3 łyżki
Usuń z koszyka kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
Usuń z koszyka żelatyna 5 łyżeczki
Usuń z koszyka konfitura czereśniowa 1 słoiczek
Usuń z koszyka bita śmietana 1 szt
Usuń z koszyka orzechy włoskie 3 łyżki


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Ciemny biszkopt z bitą śmietaną
Drukuj
Białka ubijam z cukrem, solą, dodając po jednym żółtku. Do ubitej masy jajecznej, dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, olej. Ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto piekę około 35 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu, gdy ciasto jest zimne, przekrawam go.Przygotowanie śmietany:śmietanę ubijam z cukrem pudrem, dodając rozpuszczoną kawę w 2 łyżeczkach wody przegotowanej. Na końcu, dodaję rozpuszczoną żelatynę w małej ilości wody. Śmietanę dokładnie miksuję. Na ciasto przekrojone wykładam konfiturę z czereśni, na nią śmietanę ubitą, zostawiając niewielką ilość na wierzch ciasta.Śmietanę przykrywam ciastem, wierzch ciasta posypuję delikatnie kawą rozpuszczalną w proszku, przykrywam bitą śmietaną.Ciasto przyozdabiam gotową śmietaną do deserów i posypuję posiekanymi orzechami. Życzę smacznego.

Tagi: biszkopt, kakao, śmietana,
 
 
Zobacz także
Babka z poziomkami

Babka z poziomkami

Po prostu pyszna!!!

Ciasto Agusi

Ciasto Agusi

Ciasto Agusi to wyjątkowe ciasto, zarówno na codzień jak

Toruńskie pierniczki

Toruńskie pierniczki

Pierniczki smakują wyśmienicie

Shrek

Shrek

Bardzo smaczne ciasto

Komentarze

Skomentuj


Uwielbiam takie słodkości
eluchap | 23 Maja 10:43
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapustą i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil centrohotcorn1972
profil odtravonse1972
profil falacco1515
profil Rafaelzym
profil trofmelelec1989
 
Alma24
Zwyczaje Świąt Bożego Narodzenia.

Boże Narodzenie to święto w tradycji chrześcijańskiej upamiętniające narodziny Jezusa Chrystusa. Święto to obchodzone jest corocznie w
checz

Miasto:
Hel
Kuchnia:
gastroomia
dom rybacki z 1816 rok poleca ryby mięsa przystawki...więcej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...