Kr贸lik po polsku w 艣mietanie
Brak pliku video

Kr贸lik po polsku w 艣mietanie

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
Trudne
Koszt przygotowania:
Drogie
Ilo艣膰 kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka comber kr贸lika 1 szt
Usu艅 z koszyka udka kr贸licze 2 szt
Usu艅 z koszyka s艂onina 8 dkg
Usu艅 z koszyka margaryna 5 dkg
Usu艅 z koszyka 艣mietana 1/4 litra
Usu艅 z koszyka s贸l 1 wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka karmel 1 wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka ocet 1/4 litra
Usu艅 z koszyka woda 1/2 litra
Usu艅 z koszyka cebula 10 dkg
Usu艅 z koszyka li艣膰 laurowy 1 listek
Usu艅 z koszyka pieprz ziarnisty 5 ziarenek
Usu艅 z koszyka ziele angielskie 4 ziarenka
Usu艅 z koszyka ja艂owiec 1 wed艂ug uznania


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Kr贸lik po polsku w 艣mietanie
Drukuj
Przygotowa膰 zalew臋: Zagotowa膰 wod臋 z pokrojona cebul膮, li艣ciem laurowym, ziarenkami pieprzu, zielem angielskim i ja艂owcem. Ostudzi膰 i dola膰 ocet. Sprawione mi臋so kr贸lika w艂o偶y膰 do emaliowanego naczynia i zala膰 wcze艣niej przygotowan膮 i ostudzon膮 zalew膮. Pozostawi膰 w ch艂odnym miejscu przez 3 - 4 dni pami臋taj膮c aby codziennie obraca膰. Wyj臋te mi臋so z zalewy op艂uka膰, wyj膮膰 kostki, b艂ony i 艣ci臋gna, naszpikowa膰 s艂onin膮 i osoli膰. W brytfannie rozgrza膰 t艂uszcz, u艂o偶y膰 mi臋so, pola膰 t艂uszczem, dola膰 wody i wstawi膰 na oko艂o 2 godziny do gor膮cego piekarnika w temperaturze 220 stopni C. Od czasu do czasu polewa膰 powsta艂em sosem w brytfannie. Wyparowany sos uzupe艂nia膰 wod膮. Mi臋so wyj膮膰 i pokroi膰 na kawa艂ki. U艂o偶y膰 na p贸艂misku. Pozosta艂y sos z pieczenia doprawi膰 reszt膮 m膮ki, zagotowa膰, po艂膮czy膰 z 艣mietan膮 i zabarwi膰 karmelem. W razie potrzeby posoli膰. Na u艂o偶one mi臋so nala膰 sos.

Tagi: kr贸lik, mi臋so,
 
 
Zobacz tak偶e
Papryka faszerowana z dodatkiem 艣liwek

Papryka faszerowana z dodatkiem 艣liwek

艢liwka dodana do farszu, dodaje mu cudownego smaku. Papryki

Kotlety baranie po zb贸jnicku

Kotlety baranie po zb贸jnicku

艁atwe w przygotowaniu danie z baraniny.

Zapiekanka Agusi z kurczaka

Zapiekanka Agusi z kurczaka

Zapiekanka smakuje wy艣mienicie

Indyk z cukini膮

Indyk z cukini膮

Indyk z szybkowaru.

Komentarze

Skomentuj


ja kr贸lika najbardziej lubi臋 w ciemnym sosie, w takiej postaci go jeszcze nie smakowa艂am, brzmi ciekawie, pozdrawiam
ajrin | 20 Kwietnia 15:32
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil barmanska
profil krzysztofscebulak84
profil Clakl10
profil Benyia
profil terssonlati1973
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Gruby Benek

Miasto:
Krak贸w
Kuchnia:
w艂oska
Pyszna pizza na wyj膮tkowym cie艣cie i smaczne makarony, restauracja...wi臋cej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...