Kr贸lik po polsku w 艣mietanie
Brak pliku video

Kr贸lik po polsku w 艣mietanie

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
Trudne
Koszt przygotowania:
Drogie
Ilo艣膰 kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka comber kr贸lika 1 szt
Usu艅 z koszyka udka kr贸licze 2 szt
Usu艅 z koszyka s艂onina 8 dkg
Usu艅 z koszyka margaryna 5 dkg
Usu艅 z koszyka 艣mietana 1/4 litra
Usu艅 z koszyka s贸l 1 wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka karmel 1 wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka ocet 1/4 litra
Usu艅 z koszyka woda 1/2 litra
Usu艅 z koszyka cebula 10 dkg
Usu艅 z koszyka li艣膰 laurowy 1 listek
Usu艅 z koszyka pieprz ziarnisty 5 ziarenek
Usu艅 z koszyka ziele angielskie 4 ziarenka
Usu艅 z koszyka ja艂owiec 1 wed艂ug uznania


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Kr贸lik po polsku w 艣mietanie
Drukuj
Przygotowa膰 zalew臋: Zagotowa膰 wod臋 z pokrojona cebul膮, li艣ciem laurowym, ziarenkami pieprzu, zielem angielskim i ja艂owcem. Ostudzi膰 i dola膰 ocet. Sprawione mi臋so kr贸lika w艂o偶y膰 do emaliowanego naczynia i zala膰 wcze艣niej przygotowan膮 i ostudzon膮 zalew膮. Pozostawi膰 w ch艂odnym miejscu przez 3 - 4 dni pami臋taj膮c aby codziennie obraca膰. Wyj臋te mi臋so z zalewy op艂uka膰, wyj膮膰 kostki, b艂ony i 艣ci臋gna, naszpikowa膰 s艂onin膮 i osoli膰. W brytfannie rozgrza膰 t艂uszcz, u艂o偶y膰 mi臋so, pola膰 t艂uszczem, dola膰 wody i wstawi膰 na oko艂o 2 godziny do gor膮cego piekarnika w temperaturze 220 stopni C. Od czasu do czasu polewa膰 powsta艂em sosem w brytfannie. Wyparowany sos uzupe艂nia膰 wod膮. Mi臋so wyj膮膰 i pokroi膰 na kawa艂ki. U艂o偶y膰 na p贸艂misku. Pozosta艂y sos z pieczenia doprawi膰 reszt膮 m膮ki, zagotowa膰, po艂膮czy膰 z 艣mietan膮 i zabarwi膰 karmelem. W razie potrzeby posoli膰. Na u艂o偶one mi臋so nala膰 sos.

Tagi: kr贸lik, mi臋so,
 
 
Zobacz tak偶e
Go艂膮bki z kasz膮 i kie艂bas膮

Go艂膮bki z kasz膮 i kie艂bas膮

Smaczne go艂膮bki sporz膮dzane z kaszy i kie艂basy.

Pierogi z truskawkami

Pierogi z truskawkami

Smaczny, s艂odki obiad.

Faszerowana cukinia

Faszerowana cukinia

Tani, 艂atwy i jeszcze do tego smaczny obiad.

Makaron z kie艂bas膮 w sosie pomidorowym

Makaron z kie艂bas膮 w sosie pomidorowym

Tanie i 艂atwe w przyrz膮dzeniu danie.

Komentarze

Skomentuj


ja kr贸lika najbardziej lubi臋 w ciemnym sosie, w takiej postaci go jeszcze nie smakowa艂am, brzmi ciekawie, pozdrawiam
ajrin | 20 Kwietnia 15:32
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy 艣wiecach

   serduszkowy muffin dla drugiej po艂贸wki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Ci臋"

   pude艂ko lod贸w w samotno艣ci! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Lucyttg
profil Milodot
profil Jacek-kamerzysta
profil jcbKrzysztof
profil ilotermasa
 
Alma24
Kilka s艂贸w o Walentynkach

Walentynki to coroczne 艣wi臋to zakochanych. Obchodzone s膮 14 lutego w dniu 艣w. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Chrobry

Miasto:
Szczecin
Kuchnia:
polska
Bardzo klimatyczny lokal, mieszcz膮cy si臋 w podziemiach szczeci艅skich Wa艂贸w...wi臋cej »
 
04-25 15:35    Czy lubicie...
02-03 12:34    Jak urozmaici膰...
12-17 13:51    Jakie dania...
08-04 20:17    zasady.......... zasady.........
05-04 21:53    Dobre jajka...
03-27 23:41    Kuchnia chi艅ska...