Kotlety schabowe z jelenia
Brak pliku video

Kotlety schabowe z jelenia

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Koszt przygotowania:
Drogie
Ilość kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka schab z jelenia 80 dkg
Usuń z koszyka tłuszcz do smażenia 8 dkg
Usuń z koszyka mąka 3 dkg
Usuń z koszyka jajka 1 szt
Usuń z koszyka bułka tarta 8 dkg
Usuń z koszyka sól 1 według uznania


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Kotlety schabowe z jelenia
Drukuj
Mięso musi być kruche, w tym celu należy je zamarynować i przechowywać przez dłuższy czas w chłodnym miejscu. Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Mięso lekko otłuc tłuczkiem. Osolić i panierować w mące, rozmieszanym jajku, soli do smaku i tartej bułce. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na kolor złocisty.

Tagi: jelenina, dziczyzna, schab, kotlety,
 
 
Zobacz także
Pomidory nadziewane surowym mięsem i ryżem

Pomidory nadziewane surowym mięsem i ryżem

Doskonałe pomidory z nadzienie z surowego mięsa wieprzowego i

Mój knedel

Mój knedel

Nie jest to bardzo wykwintne danie, ale bardzo smaczne.

Leczo z cukinii z kiełbasą, fasolą

Leczo z cukinii z kiełbasą, fasolą

Leczo smakuje wyśmienicie

Komentarze

Skomentuj


z jeleniem nie miałam przyjemności
aksamitna | 29 Kwietnia 23:06
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Ewaiw
profil gofoh983
profil pucluhybme1976
profil psmsfbla3
profil poimemmeci1972
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Restauracja Smak Ukraiński

Miasto:
Kraków
Kuchnia:
ukraińska
U stóp Wawelu przy Kanoniczej 15 - najstarszej...więcej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...