Gulasz inaczej
Brak pliku video

Gulasz inaczej

dodane przez beti2011
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka wieprzowina 50 dkg
Usuń z koszyka pieprz 1/2 łyżeczki
Usuń z koszyka chili 1 łyżeczka
Usuń z koszyka sól - według uznania
Usuń z koszyka olej - do smażenia
Usuń z koszyka woda 4 szklanki
Usuń z koszyka bulion grzybowy 2 kostki
Usuń z koszyka ziele angielskie 3-4 ziarenka
Usuń z koszyka liść laurowy 2 szt
Usuń z koszyka przecier pomidorowy 3 łyżeczki
Usuń z koszyka mąka ziemniaczana 1 łyżka
Usuń z koszyka rzeżucha 4 łyżki


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Gulasz inaczej
Drukuj
Wieprzowinę pokroić w kostkę, wrzucić ją na rozgrzany olej, posolić, posypać pieprzem i chili, chwilę podsmażyć. Wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe i kostki bulionowe. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.1 godzinę (do miękkości). Dodać przecier pomidorowy. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Gotowy gulasz posypać rzeżuchą.

Tagi: wieprzowina gulaszowa, rzeżucha, przecier pomidorowy, bulion grzybowy,
 
 
Zobacz także
Risotto z karczochami

Risotto z karczochami

na kolację we dwoje :)

Chińszczyzna po mojemu

Chińszczyzna po mojemu

To taka moja wersja chińskiego jedzenia.

Kuropatwy pieczone z boczkiem

Kuropatwy pieczone z boczkiem

Z kuchni węgierskiej, smaczne dzikie ptactwo polecane z ryżem

Jogurtowe leniwce wg Yvonne

Jogurtowe leniwce wg Yvonne

Trochę inna wersja "leniwych".

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil tudejsi
profil manitb1
profil Headm036
profil Edeltrudanau
profil bplusap
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Vegabar

Miasto:
Koszalin
Kuchnia:
polska
Kuchnia wegetariańsa. ...więcej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...