Smalec g臋si
Brak pliku video

Smalec g臋si

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilo艣膰 kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka t艂uszcz z g臋si 30 dkg
Usu艅 z koszyka jab艂ka 10 dkg
Usu艅 z koszyka cebula 5 dkg
Usu艅 z koszyka smalec 5 dkg
Usu艅 z koszyka majeranek - wed艂ug uznania


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Smalec g臋si
Drukuj
T艂uszcz op艂uka膰, w razie potrzeby usun膮膰 b艂ony, pokroi膰 w kostk臋 i stopi膰. Na osobnej patelni stopi膰 smalec, wrzuci膰 na niego pokrojon膮 w kostk臋 cebul臋 i podsma偶y膰. Jab艂ko zetrze膰 na tarce o du偶ych oczkach, wrzuci膰 na patelni臋 z cebul膮 i chwil臋 razem dusi膰. Prze艂o偶y膰 ca艂o艣膰 do t艂uszczu z g臋si i sma偶y膰 razem, doda膰 przyprawy, przela膰 do naczynia. W trakcie stygni臋cia od czasu do czasu miesza膰 tak, aby cebula i jab艂ka nie opad艂y na samo dno naczynia.

Tagi: t艂uszcz, smalec, g臋艣,
 
 
Zobacz tak偶e
Kruche ciasteczka z nadzieniem

Kruche ciasteczka z nadzieniem

艁atwe i szybkie ciasteczka. Mo偶na je zrobi膰 z owocami,

Pyszna pizza domowa z salami

Pyszna pizza domowa z salami

Wy艣mienita pizza domowa.

Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

Kolorowe koreczki

Kolorowe koreczki

Pyszne koreczki.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Maddie0432
profil oamns51
profil athtaaiqua
profil tonnath
profil echaalde
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Buddha

Miasto:
Katowice
Kuchnia:
indyjska, wegetaria艅ska
Dwie sale urz膮dzone w orientalnym stylu. Sala dla pal膮cych...wi臋cej »
 
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...