Smalec g臋si
Brak pliku video

Smalec g臋si

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilo艣膰 kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka t艂uszcz z g臋si 30 dkg
Usu艅 z koszyka jab艂ka 10 dkg
Usu艅 z koszyka cebula 5 dkg
Usu艅 z koszyka smalec 5 dkg
Usu艅 z koszyka majeranek - wed艂ug uznania


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Smalec g臋si
Drukuj
T艂uszcz op艂uka膰, w razie potrzeby usun膮膰 b艂ony, pokroi膰 w kostk臋 i stopi膰. Na osobnej patelni stopi膰 smalec, wrzuci膰 na niego pokrojon膮 w kostk臋 cebul臋 i podsma偶y膰. Jab艂ko zetrze膰 na tarce o du偶ych oczkach, wrzuci膰 na patelni臋 z cebul膮 i chwil臋 razem dusi膰. Prze艂o偶y膰 ca艂o艣膰 do t艂uszczu z g臋si i sma偶y膰 razem, doda膰 przyprawy, przela膰 do naczynia. W trakcie stygni臋cia od czasu do czasu miesza膰 tak, aby cebula i jab艂ka nie opad艂y na samo dno naczynia.

Tagi: t艂uszcz, smalec, g臋艣,
 
 
Zobacz tak偶e
Muchomorek

Muchomorek

Jajko ugotowa膰 na twardo, po艂o偶y膰 na umytym listku kapusty

Twaro偶ek ze smietank膮, szczypiorkiem i rzodkiewk膮

Twaro偶ek ze smietank膮, szczypiorkiem i rzodkiewk膮

Ser ze 艣mietank膮, rzodkiewk膮 i szczypiorkiem do kanapeczek

Ale jaja! W galarecie!

Ale jaja! W galarecie!

艢wietna przek膮ska.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapust膮 i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Steverzq
profil Yvonnexln
profil ferfergf
profil localectpea1977
profil grergteg
 
Alma24
Zwyczaje 艢wi膮t Bo偶ego Narodzenia.

Bo偶e Narodzenie to 艣wi臋to w tradycji chrze艣cija艅skiej upami臋tniaj膮ce narodziny Jezusa Chrystusa. 艢wi臋to to obchodzone jest corocznie w
Resaturacja Staropolska

Miasto:
kowalewo
Kuchnia:
staropolska
zajazd, gospoda ...wi臋cej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...