Keks z bakaliami
Brak pliku video

Keks z bakaliami

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka jajka 5 szt
Usuń z koszyka cukier 200 g
Usuń z koszyka masło 150 g
Usuń z koszyka mąka pszenna 300 g
Usuń z koszyka bakalie (rodzynki) 200 g
Usuń z koszyka proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Usuń z koszyka cukier puder 2 łyżeczki


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Keks z bakaliami
Drukuj
Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym jajku, ucierać do momentu, gdy masa będzie puszysta. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać razem z bakaliami do utartej masy, wymieszać całość łyżką i wyłożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą wąskiej foremki. Piec 1 godzinę w 160°C, posypać cukrem pudrem.

Tagi: keks, ciasto, deser,
 
 
Zobacz także
Rolada biszkoptowa z dżemem 2

Rolada biszkoptowa z dżemem 2

Wspaniała rolada z dżemem.

Tort czekoladowy z orzechami

Tort czekoladowy z orzechami

Tort smakuje wybornie, można serwować go na różne okazje.

Biszkopt poezja smaku

Biszkopt poezja smaku

Puszysty i pyszny biszkopt

Budyń kakaowy

Budyń kakaowy

Doskonały deser polecany z różnymi sokami według uznania.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil xtpl
profil etff
profil popoi392
profil papierosek
profil erqq
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Restauracja Wiatrak

Miasto:
Chojnów
Kuchnia:
Świata
Lokal znajduje się na uboczu w starym wiatraku. Bardzo...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...