Pierogi z p艂uckami
Brak pliku video

Pierogi z p艂uckami

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艢rednio trudne
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
Ilo艣膰 kalorii:
艢redniokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka p艂ucka gotowane 70 dkg
Usu艅 z koszyka bu艂ka czerstwa 5 dkg
Usu艅 z koszyka cebula 5 dkg
Usu艅 z koszyka margaryna 3 dkg
Usu艅 z koszyka m膮ka 30 dkg
Usu艅 z koszyka jajka 1 szt
Usu艅 z koszyka mas艂o 4 dkg
Usu艅 z koszyka bu艂ka tarta 2 dkg
Usu艅 z koszyka s贸l i pieprz 1


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Pierogi z p艂uckami
Drukuj
Przygotowa膰 nadzienie: bu艂k臋 namoczy膰 w wodzie i odcisn膮膰, Cebul臋 obra膰 i usma偶y膰 na t艂uszczu na z艂oty kolor. P艂ucka gotowane, cebul臋 usma偶on膮 i bu艂k臋 przemieli膰 w maszynce. Doda膰 s贸l i pieprz do smaku i wszystko dok艂adnie wymiesza膰. Nast臋pnie m膮k臋 wysypa膰 na stolnic臋, doda膰 jajko, wod臋 i s贸l, ca艂o艣膰 dok艂adnie zagnie艣膰 i wyrobi膰. Ciasto podzieli膰 na cz臋艣ci, przykry膰 aby nie zasch艂o. ka偶d膮 cz臋艣膰 ciasta rozwa艂kowa膰 cienko i kolejno za pomoc膮 np szklanki wykrawa膰 kr膮偶ki. Do 艣rodka ka偶dego kr膮偶ka nak艂ada膰 艂y偶eczk膮 nadzienia i boki ciasta zagnie艣膰 ze sob膮, tak aby zamkn膮膰 piero偶ka. Pilnowa膰 nale偶y aby farsz ni dosta艂 si臋 na brzegi. Powsta艂e piero偶ki roz艂o偶y膰 na tacce, posypa膰 m膮k膮 i przykry膰 serwetka tak aby nie usch艂y. Pierogi gotowa膰 we wrz膮cej osolonej wodzie w du偶ym naczyniu pod przykryciem, lekko miesza膰. Gdy pierogi wyp艂yn膮 na powierzchni臋 w贸wczas odkry膰 garnek i gotowa膰 jeszcze oko艂o 3 minut. Wyci膮gn膮膰 艂y偶k膮 cedzakow膮, obla膰 gor膮c膮 wod膮 i podawa膰 oblane roztopionym mas艂em z zarumienion膮 bu艂ka tart膮.

Tagi: p艂uca, mi臋so, pierogi,
 
 
Zobacz tak偶e
Cukinia z le艣nymi grzybami

Cukinia z le艣nymi grzybami

Pyszne danie bezmi臋sne.

Leczo z cukini膮 i makaronem

Leczo z cukini膮 i makaronem

Leczo smakuje wy艣mienicie, mo偶na je pasteryzowa膰 i zim膮 cieszy膰

Aromatyczna kaczka.

Aromatyczna kaczka.

Kaczk臋 wprost uwielbiam:)

Komentarze

Skomentuj


wygl膮daj膮 super ale te p艂ucka...
ajrin | 20 Kwietnia 17:43
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapust膮 i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil zwoltex
profil Frali042
profil waynegica
profil serrsaugh
profil Rebeccaron
 
Alma24
Zwyczaje 艢wi膮t Bo偶ego Narodzenia.

Bo偶e Narodzenie to 艣wi臋to w tradycji chrze艣cija艅skiej upami臋tniaj膮ce narodziny Jezusa Chrystusa. 艢wi臋to to obchodzone jest corocznie w
Shisha Bar Kebab

Miasto:
I艂awa
Kuchnia:
polska, turecka
艢wietnie urz膮dzony lokal, przyst臋pne ceny, uprzejmi kelnerzy, smaczne jedzonko,...wi臋cej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...