Gulasz z nerek wieprzowych
Brak pliku video

Gulasz z nerek wieprzowych

dodane przez basia4ab
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka nerki wieprzowe 5 szt
Usuń z koszyka ziele angielskie 6 szt
Usuń z koszyka liść laurowy 4 szt
Usuń z koszyka pieprz mielony - według uznania
Usuń z koszyka pieprz ziołowy - według uznania
Usuń z koszyka vegeta - według uznania
Usuń z koszyka magii 1 łyżeczka
Usuń z koszyka cebula 2 szt
Usuń z koszyka marchew 2 szt
Usuń z koszyka czosnek 3 ząbki
Usuń z koszyka majeranek 3 szczypty
Usuń z koszyka margaryna 2 łyżki
Usuń z koszyka mąka pszenna 2 łyżeczki


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Gulasz z nerek wieprzowych
Drukuj
Nerki rozcinam, wycinam przewody moczowe i długo moczę zmieniając co pewien czas wodę. Gdy nerki się dokładnie wymoczą, kroję je w paseczki, zalewam wodą i obgotowuję dwa razy, zmieniając wodę. Następnie do odsączonych nerek, dodaję margarynę, cebulkę, przyprawy do smaku, podlewam niewielką ilością wody i duszę do miękkości. Gdy nerki są już miękkie, dodaję utartą marchewkę na tarle o dużych oczkach,czosnek zmiażdżony i jeszcze chwilę duszę. Na końcu gulasz zagęszczam mąką pszenną. Życzę smacznego.

Tagi: nerki wieprzowe, gulasz, gulasz z nerek,
 
 
Zobacz także
Francuskie paszteciki na słono

Francuskie paszteciki na słono

Rewelacyjne paszteciki francuskie.

Kalafior w śmietanie

Kalafior w śmietanie

Podawać na gorąco.

Jarzynka by Yvonne

Jarzynka by Yvonne

Dietetyczna przekąska na ciepło

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil ecmu
profil ebun
profil eazs
profil lukip68
profil erasd934
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Boungiorno

Miasto:
Koszalin
Kuchnia:
włoska
Kuchnia włoska ...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...