Domowe sezamki
Brak pliku video

Domowe sezamki

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Niskokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka sezam 1 szklanka
Usuń z koszyka miód 3-4 łyżki
Usuń z koszyka cukier 1 łyżka


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Domowe sezamki
Drukuj
Rozpuść cukier w niewielkiej ilości wody (jak do karmelu). Kiedy całkowicie się rozpuści i odparuje woda, wsyp ziarna sezamu, dodaj płynny miód, wymieszaj dokładnie. Cienką warstwą wyłóż masę sezamową na natłuszczoną blachę. Chwilę odczekaj, a następnie pokrój (zanim całkowicie zastygnie).

Tagi: sezam, miód, cukier, sezamki,
 
 
Zobacz także
Bezy

Bezy

Życzę smacznego.

Rolada z serem

Rolada z serem

Pyszna rolada o delikatnym smaku.

Ciasto Agusi

Ciasto Agusi

Ciasto Agusi to wyjątkowe ciasto, zarówno na codzień jak

Trociniaczek

Trociniaczek

Ulubione ciasto mojego męża

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil onass30
profil aromax232
profil Stephaniovy
profil Jakenun
profil dwkna660
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Sfinx

Miasto:
Gliwice
Kuchnia:
Orientalna
Sfinks Polska zarządza obecnie siecią 93 restauracji Sphinx (segment...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...