Any偶ki
Brak pliku video

Any偶ki

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Ilo艣膰 os贸b:
3-4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilo艣膰 kalorii:
Niskokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka m膮ka 250 g
Usu艅 z koszyka cukier puder 100 g
Usu艅 z koszyka jajka 5 szt
Usu艅 z koszyka any偶 10 g


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Any偶ki
Drukuj
Umyte jajka wybi膰 ze skorupek, wymiesza膰 z cukrem i ubija膰 na parze, a偶 masa zg臋stnieje. Potem lekko przestudzi膰, po艂膮czy膰 z przesian膮 m膮k膮 i wyciska膰 przez szpryck臋 w odst臋pach na blach臋 wysmarowan膮 t艂uszczem ozdobne ciasteczka; posypa膰 any偶kiem i pozostawi膰 na 4 godz. W ch艂odnym miejscu. Nast臋pnie upiec w 艣rednio nagrzanym piekarniku.

Tagi: m膮ka, jajka, any偶, ciasteczka, ciastka,
 
 
Zobacz tak偶e
Kogutek dro偶d偶owy

Kogutek dro偶d偶owy

Pyszny kogutek dro偶d偶owy.

Kruche ciasteczka o smaku 艣mietankowym

Kruche ciasteczka o smaku 艣mietankowym

Ciasteczka smakuj膮 wy艣mienicie

Ciasto z owocami

Ciasto z owocami

Ciasto na ka偶d膮 por臋 roku.

Rolada z kremem czekoladowym

Rolada z kremem czekoladowym

Rolada smakuje wy艣mienicie.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy 艣wiecach

   serduszkowy muffin dla drugiej po艂贸wki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Ci臋"

   pude艂ko lod贸w w samotno艣ci! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil sylwiaa6
profil janog76
profil yyeua34
profil ruinax24
profil takwazu79
 
Alma24
Kilka s艂贸w o Walentynkach

Walentynki to coroczne 艣wi臋to zakochanych. Obchodzone s膮 14 lutego w dniu 艣w. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Koliba pod Czarcim Kopytem

Miasto:
Ustro艅
Kuchnia:
Kuchnia regionalna, staropolska
Jest to nietuzinkowa restauracja, wyj膮tkowa i oryginalna. Niezapomniane chwile...wi臋cej »
 
04-16 15:10    Czy lubicie...
03-27 23:41    Kuchnia chi艅ska...
01-26 20:28    Jestem ciekawa...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...