Porzeczkowiec wy艣mienity
Brak pliku video

Porzeczkowiec wy艣mienity

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艢rednio trudne
Ilo艣膰 os贸b:
3-4
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
Ilo艣膰 kalorii:
艢redniokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka olej 3/4 szklanki
Usu艅 z koszyka woda 1/2 szklanki
Usu艅 z koszyka cukier 1 szklanka
Usu艅 z koszyka kakao 3 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka m膮ka tortowa 1,5 szklanki
Usu艅 z koszyka jajka 5 szt
Usu艅 z koszyka proszek do pieczenia 1 艂y偶eczka
Usu艅 z koszyka soda oczyszczona 1 艂y偶eczka
Usu艅 z koszyka serki homogenizowane waniliowe 1/2 kg
Usu艅 z koszyka mas艂o 1 kostka
Usu艅 z koszyka cukier puder 6 艂y偶ek
Usu艅 z koszyka 艣mietanfix 3 opk
Usu艅 z koszyka 艣mietana 30% 0,5 litra
Usu艅 z koszyka d偶em z czarnej porzeczki 1 opk
Usu艅 z koszyka polewa czekoladowa 1 opk


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Porzeczkowiec wy艣mienity
Drukuj
Masa kakaowa do biszkoptu: olej, wod臋, cukier- 1/2 szkl., kakao- te sk艂adniki zagotowa膰 i ostudzi膰. Biszkopt: Bia艂ka ubi膰 z cukrem - 0,5 szkl.na sztywn膮 pian臋 dodaj膮c stopniowo po jednym 偶贸艂tku. Miksuj膮c nadal wla膰 zimn膮 mas臋 kakaow膮, doda膰 m膮k臋- 1,5 szkl. wymieszan膮 z proszkiem do pieczenia i z sod膮. Delikatnie wymiesza膰 i wyla膰 na blach臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia. Piec oko艂o 45minut (najlepiej sprawdzi膰 ciasto patyczkiem czy ju偶 si臋 upiek艂o). Masa serowa: mas艂o utrze膰 z cukrem pudrem na pulchn膮 mas臋 i stopniowo dodawa膰 po 艂y偶ce serka. Na koniec doda膰 fix- 1 op. Bita 艣mietana: sch艂odzon膮 艣mietan臋 ubi膰 na sztywno z cukrem pudrem i fixami- 2 op. Upieczone i wystudzone ciasto przekroi膰 na p贸艂. Na jedn膮 cz臋艣膰 wy艂o偶y膰 i rozsmarowa膰 p贸艂 s艂oiczka d偶emu porzeczkowego, na d偶em mas臋 serow膮. Przykry膰 drug膮 cz臋艣ci膮 ciasta, na kt贸r膮 rozsmarowa膰 pozosta艂膮 cz臋艣膰 d偶emu, na d偶em wy艂o偶y膰 bit膮 艣mietan臋. Pola膰 roztopion膮 polew膮 czekoladow膮.

Tagi: olej, cukier, kakao, m膮ka, jajka, mas艂o, cukier puder, serek homogenizowany, d偶em, 艣mietanka, polewa czekoladowa, deser,
 
 
Zobacz tak偶e
Patrycjowy budy艅 waniliowy

Patrycjowy budy艅 waniliowy

Pyszny budy艅 waniliowy w艂asnej roboty.

Choinkowa babka

Choinkowa babka

Ciasto smakuje wy艣mienicie

Jab艂ecznik

Jab艂ecznik

Smacznego.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil dramt379
profil Karierek556
profil adam222
profil m1ller
profil adilaw1
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
zajazd ostoja

Miasto:
sporysz
Kuchnia:
polska
to zajazd po艂o偶ony przy trasie cz艂uch贸w-koszalin W艂a艣ciciele z du偶膮...wi臋cej »
 
04-21 20:50    Zna kto艣...
04-09 09:30    carpaccio z...
04-09 09:23    Prezent na...
04-08 11:31    po jedzeniu...
04-07 15:00    kino :)...
04-07 14:21    Czy lubicie...