Gulasz węgierski z ryżem
Brak pliku video

Gulasz węgierski z ryżem

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka wołowina bez kości 40 dkg
Usuń z koszyka masło 4 dkg
Usuń z koszyka cebula 15 dkg
Usuń z koszyka papryka czerwona 15 dkg
Usuń z koszyka papryka mielona 1 dkg
Usuń z koszyka czosnek 1 ząbek
Usuń z koszyka ziemniaki 80 dkg
Usuń z koszyka przecier pomidorowy 5 dkg
Usuń z koszyka ryż 1 według uznania
Usuń z koszyka majeranek 1 szczypta
Usuń z koszyka kminek 1 szczypta
Usuń z koszyka bazylia 1 szczypta
Usuń z koszyka sól 1 według uznania


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Gulasz węgierski z ryżem
Drukuj
Opłukane mięso pokroić na drobne kawałki. Włożyć do dużego garnka, dodać masło, pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek roztarty z solą, paprykę zmieloną, kminek i majeranek do smaku, posolić i dusić powoli pod przykryciem na słabym ogniu. Od czasu do czasu podlewać niewielką ilością wody i mieszać. Umyte ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubą kostkę. Paprykę umyć, wyjąć pestki i pokroić w paski. Kiedy mięso zacznie być miękkie dodać paprykę, koncentrat pomidorowy i ziemniaki. Dolać tyle wody aby przykryła wszystkie składniki. Kiedy mięso i ziemniaki są miękkie, wyłożyć wszystko na talerz, dodać ryż i ozdobić.

Tagi: wołowina, ryż, papryka,
 
 
Zobacz także
Kotleciki z ryb i cebulką marynowaną

Kotleciki z ryb i cebulką marynowaną

Pyszne i delikatne w smaku

Placek węgierskiego zbójnika

Placek węgierskiego zbójnika

Jak zwał, tak zwał ;)))

Śledź gotowany po polsku z sosem chrzanowym

Śledź gotowany po polsku z sosem chrzanowym

Ryba przygotowana tylko dla smakoszy, polecana z młodymi ziemniakami.

Kurczak ze szpinakiem

Kurczak ze szpinakiem

Inspirowane kuchnią egipską.

Komentarze

Skomentuj


ciekawe połączenie
ajrin | 27 Kwietnia 19:59
Uwielbiam dania z ryżem!
tomatoss | 27 Kwietnia 19:12
fajna sprawa:)
monika.kuzmin@gmail.com | 27 Kwietnia 12:15
Jak ziemniaki, to po co do tego ryż, dziwne
ewasylwia | 27 Kwietnia 11:00
Mimo połączenia ryżu z ziemniakami mi się podoba.
iziona | 27 Kwietnia 08:28
Ciekawe połączenie.
beti2011 | 27 Kwietnia 07:45
pychotka
aksamitna | 23 Kwietnia 21:39
ryżu z ziemniakami jeszcze nie łączyłam :)
IwonaF | 17 Kwietnia 01:43
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Olimpiusz341
profil Alfredo
profil bahsoma30
profil jarzca2
profil Ernest133
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Buddha

Miasto:
Katowice
Kuchnia:
indyjska, wegetariańska
Dwie sale urządzone w orientalnym stylu. Sala dla palących...więcej »
 
07-21 20:53    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-21 20:50    Zna ktoś...
04-09 09:30    carpaccio z...
04-09 09:23    Prezent na...