Błyskawiczne ciasto z jabłkami i kruszonką
Brak pliku video

Błyskawiczne ciasto z jabłkami i kruszonką

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka jajka 3 szt
Usuń z koszyka margaryna 25 dkg
Usuń z koszyka cukier 20 dkg
Usuń z koszyka mąka pszenna 50 dkg
Usuń z koszyka śmietana 4 łyżki
Usuń z koszyka cukier waniliowy 1 opk
Usuń z koszyka proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Usuń z koszyka jabłka 50 dkg
Usuń z koszyka masło 5 dkg


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Błyskawiczne ciasto z jabłkami i kruszonką
Drukuj
Jabłka umyć, obrać, pokroić w plasterki. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i dokładnie wymieszać mikserem. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do ciasta stale ubijając, dodać również śmietanę. Ciasto będzie dość gęste, ale takie ma być. Składniki na kruszonkę: masło 5 dkg, mąka- 8 łyżek, cukier 4 łyżki wymieszać rękami( ma być sypka). Foremkę do ciasta wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Ułożyć owoce- jabłka i posypać całość kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto jest proste i bardzo smaczne.

Tagi: ciast z jabłkami, ciasto z kruszonką,
 
 
Zobacz także
Czereśniowe babeczki z krokantem

Czereśniowe babeczki z krokantem

Smaczne i aromatyczne babeczki

Tort śmietankowy z malinami

Tort śmietankowy z malinami

Tort smakuje wyśmienicie

Drożdżowiec

Drożdżowiec

Ciasto drożdżowe uwielbiam tylko z mlekiem

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil draaonngar
profil dedifocira
profil breslawski831
profil Tomirast
profil TeresaHaug
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Karczma pod Wielką Solą

Miasto:
Wieliczka
Kuchnia:
Polska
Karczma powstała w 1974 roku. Podstawowym budulcem są grube...więcej »
 
07-21 20:53    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-21 20:50    Zna ktoś...
04-09 09:30    carpaccio z...
04-09 09:23    Prezent na...