Gulasz indyczy z makaronem
Brak pliku video

Gulasz indyczy z makaronem

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka pierś z indyka 50 dkg
Usuń z koszyka cebula 1 szt
Usuń z koszyka por 1 szt
Usuń z koszyka bulion drobiowy 2 szklanki
Usuń z koszyka vegeta 1 łyżeczka
Usuń z koszyka olej 6 łyżek
Usuń z koszyka pieprz 2 szczypt
Usuń z koszyka sól 2 szczypta
Usuń z koszyka pietruszka 3 łyżki
Usuń z koszyka śmietana 30% 0,5 szklanki
Usuń z koszyka makaron kolanka | 0,5 opk


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Gulasz indyczy z makaronem
Drukuj
Makaron ugotować al dente. Mięso indyka umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Mięso i cebulę włożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i dusić 10 min na wolnym ogniu. Dodać sól i pieprz. Por umyć, osuszyć, białą część pokroić w piastry i wrzucić do mięsa. Dusić 5 min. Śmietanę ubić, wlać śmietanę, wymieszać i gotować jeszcze 5 min, dodać posiekaną natkę pietruszki. Gulasz z indyka podawać z makaronem.

Tagi: gulasz, mięso indycze, makaron,
 
 
Zobacz także
Piersi z kurczaka z grilla

Piersi z kurczaka z grilla

Dobre mięso na grilla.

Mielone z ryżem

Mielone z ryżem

Mielone z ryżem to urozmaicona wersja tradycyjnych kotletów mielonych.

Kafirowa wałkowana wołowina

Kafirowa wałkowana wołowina

Ze szczyptą orientu.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapustą i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil mayorga3502
profil feebregentna1985
profil foldniselfsil1971
profil Culle056
profil Henryxzv
 
Alma24
Zwyczaje Świąt Bożego Narodzenia.

Boże Narodzenie to święto w tradycji chrześcijańskiej upamiętniające narodziny Jezusa Chrystusa. Święto to obchodzone jest corocznie w
Koliba pod Czarcim Kopytem

Miasto:
Ustroń
Kuchnia:
Kuchnia regionalna, staropolska
Jest to nietuzinkowa restauracja, wyjątkowa i oryginalna. Niezapomniane chwile...więcej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...