Kajmak
Brak pliku video

Kajmak

dodane przez danusia19671
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka mleko 2 szklanki
Usuń z koszyka aromat waniliowy 1 szt
Usuń z koszyka cukier 400 g
Usuń z koszyka masło 100 g
Usuń z koszyka karmel z cukru 1 łyżka


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Kajmak
Drukuj
Mleko podgrzać, dodać cukier, mieszając na mocnym ogniu, aż upuszczona kropla szybko zastygnie. Dodać pokruszony karmel, tłuszcz i aromat waniliowy, dobrze ucierając.

Tagi: mleko, aromat waniliowy, cukier, karmel,
 
 
Zobacz także
Rafaello z krakersami

Rafaello z krakersami

Ciasto rozpływa się w ustach.

Pyszny makowiec na kruchym cieście

Pyszny makowiec na kruchym cieście

Makowiec jest wyśmienity, pięknie wygląda.

Ciasto półkruche z truskawkami

Ciasto półkruche z truskawkami

Szybkie i smaczne ciasto.

Pieczone jabuszka

Pieczone jabuszka

Sama rozkosz dla podniebienia.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil windmeyer4369
profil BogdanaDarl
profil IhinuIldnn
profil archku3
profil Ileri221b
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Boungiorno

Miasto:
Koszalin
Kuchnia:
włoska
Kuchnia włoska ...więcej »
 
07-21 20:53    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-21 20:50    Zna ktoś...
04-09 09:30    carpaccio z...
04-09 09:23    Prezent na...