Kajmak
Brak pliku video

Kajmak

dodane przez danusia19671
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka mleko 2 szklanki
Usuń z koszyka aromat waniliowy 1 szt
Usuń z koszyka cukier 400 g
Usuń z koszyka masło 100 g
Usuń z koszyka karmel z cukru 1 łyżka


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Kajmak
Drukuj
Mleko podgrzać, dodać cukier, mieszając na mocnym ogniu, aż upuszczona kropla szybko zastygnie. Dodać pokruszony karmel, tłuszcz i aromat waniliowy, dobrze ucierając.

Tagi: mleko, aromat waniliowy, cukier, karmel,
 
 
Zobacz także
Ciasteczka kruche

Ciasteczka kruche

Smaczne kruche ciasteczka.

Kogutek drożdżowy

Kogutek drożdżowy

Pyszny kogutek drożdżowy.

Truskawki z serkiem i budyniem

Truskawki z serkiem i budyniem

Tak przygotowany deser jest bardzo dobry.Zawiera mało cukru i

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil bnbn
profil glowapeka
profil pokahontazki
profil swjd
profil mannexo
 
Alma24
Zwyczaje Świąt Bożego Narodzenia.

Boże Narodzenie to święto w tradycji chrześcijańskiej upamiętniające narodziny Jezusa Chrystusa. Święto to obchodzone jest corocznie w
Boungiorno

Miasto:
Koszalin
Kuchnia:
włoska
Kuchnia włoska ...więcej »
 
01-26 20:28    Jestem ciekawa...
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
04-09 09:30    carpaccio z...