Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem
Brak pliku video

Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka kapusta biała 1 szt
Usuń z koszyka kasza gryczana 1,5 szklanki
Usuń z koszyka olej 5 łyżek
Usuń z koszyka pieprz 1 łyżeczka
Usuń z koszyka sól 1 łyżeczka
Usuń z koszyka mięso mielone z indyka | 1 kg
Usuń z koszyka woda 2,5 szklanki
Usuń z koszyka bulion 2 szklanki
Usuń z koszyka masło 1 łyżka
Usuń z koszyka vegeta 1 łyżeczka


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem
Drukuj
Umyć kapustę białą pod bieżącą wodą, następnie oczyścić ją, usunąć wierzchnie liście. Następnie należy sparzyć kapustę, wkładając ją do garnka z wrzącą wodą i obgotować w lekko osolonej wodzie. Ścinać z kapusty liście i usuwać unerwienia. W niewielkim rondlu zagotować wodę z masłem, następnie dodać kaszę i ugotować. Całość gotować na małym ogniu, aż kasza będzie sypka. Następnie ostudzić kaszę. Obrać cebule i posiekać ją w kostkę a usmażyć na oleju. Do dużego naczynia włożyć zmielone mięso indycze, cebulę, kaszę ostudzoną, pieprz i sól oraz vegetę, mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Powstały farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy w kopertę. Garnek należy wyścielić liśćmi kapusty i ciasno układać gołąbki warstwami, zalewamy szklanką bulionu powstałego z rosołku i dusimy pod przykryciem do miękkości. Polać dowolnym sosem

Tagi: gołąbki, kasza gryczana,
 
 
Zobacz także
Gulasz

Gulasz

Mało pracochłonne danie obiadowe.

Knedle czeskie ze słoniną

Knedle czeskie ze słoniną

Knedle czeskie ze słoniną.

Schabowe ruloniki

Schabowe ruloniki

Ruloniki schabowe w płatkach.

Pieczarki faszerowane mięsem

Pieczarki faszerowane mięsem

Smaczne pieczarki na gorąco i na zimno.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil adam222
profil m1ller
profil adilaw1
profil habezzl
profil cinderlla1988en
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Gruby Benek

Miasto:
Kraków
Kuchnia:
włoska
Pyszna pizza na wyjątkowym cieście i smaczne makarony, restauracja...więcej »
 
04-21 20:50    Zna ktoś...
04-09 09:30    carpaccio z...
04-09 09:23    Prezent na...
04-08 11:31    po jedzeniu...
04-07 15:00    kino :)...
04-07 14:21    Czy lubicie...