Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem
Brak pliku video

Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka kapusta biała 1 szt
Usuń z koszyka kasza gryczana 1,5 szklanki
Usuń z koszyka olej 5 łyżek
Usuń z koszyka pieprz 1 łyżeczka
Usuń z koszyka sól 1 łyżeczka
Usuń z koszyka mięso mielone z indyka | 1 kg
Usuń z koszyka woda 2,5 szklanki
Usuń z koszyka bulion 2 szklanki
Usuń z koszyka masło 1 łyżka
Usuń z koszyka vegeta 1 łyżeczka


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem
Drukuj
Umyć kapustę białą pod bieżącą wodą, następnie oczyścić ją, usunąć wierzchnie liście. Następnie należy sparzyć kapustę, wkładając ją do garnka z wrzącą wodą i obgotować w lekko osolonej wodzie. Ścinać z kapusty liście i usuwać unerwienia. W niewielkim rondlu zagotować wodę z masłem, następnie dodać kaszę i ugotować. Całość gotować na małym ogniu, aż kasza będzie sypka. Następnie ostudzić kaszę. Obrać cebule i posiekać ją w kostkę a usmażyć na oleju. Do dużego naczynia włożyć zmielone mięso indycze, cebulę, kaszę ostudzoną, pieprz i sól oraz vegetę, mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Powstały farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy w kopertę. Garnek należy wyścielić liśćmi kapusty i ciasno układać gołąbki warstwami, zalewamy szklanką bulionu powstałego z rosołku i dusimy pod przykryciem do miękkości. Polać dowolnym sosem

Tagi: gołąbki, kasza gryczana,
 
 
Zobacz także
Bigos urozmaicony

Bigos urozmaicony

Jest to znakomita alternatywa dla zwykłego bigosu.

Jajecznica z grzankami

Jajecznica z grzankami

Jajecznica, trochę inaczej, czyli dietetyczne śniadanie

Leczo z cukinią i makaronem

Leczo z cukinią i makaronem

Leczo smakuje wyśmienicie, można je pasteryzować i zimą cieszyć

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapustą i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Haysl050
profil sasxefqo
profil radecer
profil Ameliequy
profil Fullm019
 
Alma24
Zwyczaje Świąt Bożego Narodzenia.

Boże Narodzenie to święto w tradycji chrześcijańskiej upamiętniające narodziny Jezusa Chrystusa. Święto to obchodzone jest corocznie w
Sfinx

Miasto:
Gliwice
Kuchnia:
Orientalna
Sfinks Polska zarządza obecnie siecią 93 restauracji Sphinx (segment...więcej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...