Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem
Brak pliku video

Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka kapusta biała 1 szt
Usuń z koszyka kasza gryczana 1,5 szklanki
Usuń z koszyka olej 5 łyżek
Usuń z koszyka pieprz 1 łyżeczka
Usuń z koszyka sól 1 łyżeczka
Usuń z koszyka mięso mielone z indyka | 1 kg
Usuń z koszyka woda 2,5 szklanki
Usuń z koszyka bulion 2 szklanki
Usuń z koszyka masło 1 łyżka
Usuń z koszyka vegeta 1 łyżeczka


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem
Drukuj
Umyć kapustę białą pod bieżącą wodą, następnie oczyścić ją, usunąć wierzchnie liście. Następnie należy sparzyć kapustę, wkładając ją do garnka z wrzącą wodą i obgotować w lekko osolonej wodzie. Ścinać z kapusty liście i usuwać unerwienia. W niewielkim rondlu zagotować wodę z masłem, następnie dodać kaszę i ugotować. Całość gotować na małym ogniu, aż kasza będzie sypka. Następnie ostudzić kaszę. Obrać cebule i posiekać ją w kostkę a usmażyć na oleju. Do dużego naczynia włożyć zmielone mięso indycze, cebulę, kaszę ostudzoną, pieprz i sól oraz vegetę, mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Powstały farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy w kopertę. Garnek należy wyścielić liśćmi kapusty i ciasno układać gołąbki warstwami, zalewamy szklanką bulionu powstałego z rosołku i dusimy pod przykryciem do miękkości. Polać dowolnym sosem

Tagi: gołąbki, kasza gryczana,
 
 
Zobacz także
Łosoś w sosie cebulowym

Łosoś w sosie cebulowym

Danie na każdą okazję.

Udka w paście warzywnej

Udka w paście warzywnej

pyszny Dukanowy obiad

Schab z owocami

Schab z owocami

Idealne danie na uroczysty obiad.

Leniwe pierogi

Leniwe pierogi

Pierogi leniwe.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil ggnb
profil dresso372
profil emlearriofsit1974
profil sinelgeder1979
profil weona582
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Koliba pod Czarcim Kopytem

Miasto:
Ustroń
Kuchnia:
Kuchnia regionalna, staropolska
Jest to nietuzinkowa restauracja, wyjątkowa i oryginalna. Niezapomniane chwile...więcej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...