skrzyde艂ka faszerowane
Brak pliku video

skrzyde艂ka faszerowane

dodane przez aksamitna
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
Trudne
Ilo艣膰 os贸b:
powy偶ej 4
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
Ilo艣膰 kalorii:
艢redniokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka mi臋so mielone wieprzowe | 40 dkg
Usu艅 z koszyka pieczarki 30 dkg
Usu艅 z koszyka cebula 1 szt
Usu艅 z koszyka jajka 1 szt
Usu艅 z koszyka przyprawa do drobiu - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka s贸l - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka koperek - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka oliwa z oliwek 4 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka skrzyde艂ka z kurczaka 18 szt
Usu艅 z koszyka czosnek 1 z膮bek
Usu艅 z koszyka pieprz - wed艂ug uznania


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

skrzyde艂ka faszerowane
Drukuj
Skrzyde艂ka umy膰 i filetowa膰 pozostawiaj膮c nie ruszon膮 jedynie lotk臋 (najmniejsza cz臋艣膰 skrzyd艂a). Wszystkie skrzyde艂ka, musimy zamarynowa膰. Do oliwy z oliwek , dodajemy przypraw臋 do kurczaka, ca艂o艣膰 mieszamy i wlewamy do skrzyde艂ek, nacieramy marynat膮 i zawijamy w foli臋, pozostawiamy na noc w lod贸wce. Nast臋pnego dnia pieczarki myjemy i 艣cieramy na tarce jarzynowej. Cebul臋 kroimy w kostk臋, przysma偶amy na patelni i dodajemy starte pieczarki. Na koniec doprawiamy sol膮 i pieprzem. Pieczarki i pokrojony koperek dodajemy do mi臋sa mielonego, mieszamy, doprawiamy do smaku sol膮 i pieprzem, wciskamy z膮bek czosnku, wbijamy jajko i dok艂adnie mieszamy. Gotowy farsz wciskamy w skrzyde艂ka. Koniec przez kt贸ry nape艂niali艣my farsz nale偶y podwin膮膰 kawa艂kami mi臋sa z kurczaka lub spi膮膰 wyka艂aczk膮. Skrzyde艂ka uk艂adamy na naoliwionej blaszce, lotki zawijamy foli膮 aluminiow膮 i pieczemy oko艂o 50 minut w termoobiegu w 175 stopniach C. 10 min przed ko艅cem pieczenia odwijamy foli臋 i dopiekamy.

Tagi: skrzyde艂ka z kurczaka, mi臋so mielone, pieczarki, cebula, jajko, oliwa, czosnek, farsz, faszerowane,
 
 
Zobacz tak偶e
Kurcze pieczone

Kurcze pieczone

Pyszny z艂ocisty kurczaczek.

偶eberka w coli

偶eberka w coli

艂atwy przepis na smaczne danie

Szasz艂yki z mi臋sa mielonego

Szasz艂yki z mi臋sa mielonego

Szasz艂yki inaczej.

Golonko po g贸ralsku

Golonko po g贸ralsku

Danie z Podhala.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil BokDeshong
profil oldqquey
profil ErnstFrancesco
profil CelestynJuda
profil jarzca22
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Kaszubskie Jad艂o

Miasto:
艁ubiana
Kuchnia:
Polska
Lokal mie艣ci si臋 w spokojnym miejscu na uboczu w...wi臋cej »
 
07-21 20:53    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-21 20:50    Zna kto艣...
04-09 09:30    carpaccio z...
04-09 09:23    Prezent na...