skrzyde艂ka faszerowane
Brak pliku video

skrzyde艂ka faszerowane

dodane przez aksamitna
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
Trudne
Ilo艣膰 os贸b:
powy偶ej 4
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
Ilo艣膰 kalorii:
艢redniokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka mi臋so mielone wieprzowe | 40 dkg
Usu艅 z koszyka pieczarki 30 dkg
Usu艅 z koszyka cebula 1 szt
Usu艅 z koszyka jajka 1 szt
Usu艅 z koszyka przyprawa do drobiu - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka s贸l - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka koperek - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka oliwa z oliwek 4 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka skrzyde艂ka z kurczaka 18 szt
Usu艅 z koszyka czosnek 1 z膮bek
Usu艅 z koszyka pieprz - wed艂ug uznania


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

skrzyde艂ka faszerowane
Drukuj
Skrzyde艂ka umy膰 i filetowa膰 pozostawiaj膮c nie ruszon膮 jedynie lotk臋 (najmniejsza cz臋艣膰 skrzyd艂a). Wszystkie skrzyde艂ka, musimy zamarynowa膰. Do oliwy z oliwek , dodajemy przypraw臋 do kurczaka, ca艂o艣膰 mieszamy i wlewamy do skrzyde艂ek, nacieramy marynat膮 i zawijamy w foli臋, pozostawiamy na noc w lod贸wce. Nast臋pnego dnia pieczarki myjemy i 艣cieramy na tarce jarzynowej. Cebul臋 kroimy w kostk臋, przysma偶amy na patelni i dodajemy starte pieczarki. Na koniec doprawiamy sol膮 i pieprzem. Pieczarki i pokrojony koperek dodajemy do mi臋sa mielonego, mieszamy, doprawiamy do smaku sol膮 i pieprzem, wciskamy z膮bek czosnku, wbijamy jajko i dok艂adnie mieszamy. Gotowy farsz wciskamy w skrzyde艂ka. Koniec przez kt贸ry nape艂niali艣my farsz nale偶y podwin膮膰 kawa艂kami mi臋sa z kurczaka lub spi膮膰 wyka艂aczk膮. Skrzyde艂ka uk艂adamy na naoliwionej blaszce, lotki zawijamy foli膮 aluminiow膮 i pieczemy oko艂o 50 minut w termoobiegu w 175 stopniach C. 10 min przed ko艅cem pieczenia odwijamy foli臋 i dopiekamy.

Tagi: skrzyde艂ka z kurczaka, mi臋so mielone, pieczarki, cebula, jajko, oliwa, czosnek, farsz, faszerowane,
 
 
Zobacz tak偶e
Boczek z papryk膮

Boczek z papryk膮

Boczek z fajnym posmaczkiem z papryki.

Galaretka wieprzowa

Galaretka wieprzowa

Bardzo smaczne danie na zimno.

Schab nadziewany borowikami wg Yvonne

Schab nadziewany borowikami wg Yvonne

Mo偶na u偶y膰 borowik贸w suszonych.

Zraz wo艂owy dwuosobowy

Zraz wo艂owy dwuosobowy

wo艂owina warzywami nadziana

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil adaskobvc
profil gbhh
profil Ewadzi
profil lubiepalictrwawe
profil zblizasiepiata
 
Alma24
Zwyczaje 艢wi膮t Bo偶ego Narodzenia.

Bo偶e Narodzenie to 艣wi臋to w tradycji chrze艣cija艅skiej upami臋tniaj膮ce narodziny Jezusa Chrystusa. 艢wi臋to to obchodzone jest corocznie w
VIA TOSCANA RESTAURANT & CAFE

Miasto:
Katowice
Kuchnia:
艣r贸dziemnomorska
Przysmaki prosto z Italii, Hiszpanii czy Grecji. Du偶y wyb贸r...wi臋cej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...