skrzyde艂ka faszerowane
Brak pliku video

skrzyde艂ka faszerowane

dodane przez aksamitna
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
Trudne
Ilo艣膰 os贸b:
powy偶ej 4
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
Ilo艣膰 kalorii:
艢redniokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka mi臋so mielone wieprzowe | 40 dkg
Usu艅 z koszyka pieczarki 30 dkg
Usu艅 z koszyka cebula 1 szt
Usu艅 z koszyka jajka 1 szt
Usu艅 z koszyka przyprawa do drobiu - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka s贸l - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka koperek - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka oliwa z oliwek 4 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka skrzyde艂ka z kurczaka 18 szt
Usu艅 z koszyka czosnek 1 z膮bek
Usu艅 z koszyka pieprz - wed艂ug uznania


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

skrzyde艂ka faszerowane
Drukuj
Skrzyde艂ka umy膰 i filetowa膰 pozostawiaj膮c nie ruszon膮 jedynie lotk臋 (najmniejsza cz臋艣膰 skrzyd艂a). Wszystkie skrzyde艂ka, musimy zamarynowa膰. Do oliwy z oliwek , dodajemy przypraw臋 do kurczaka, ca艂o艣膰 mieszamy i wlewamy do skrzyde艂ek, nacieramy marynat膮 i zawijamy w foli臋, pozostawiamy na noc w lod贸wce. Nast臋pnego dnia pieczarki myjemy i 艣cieramy na tarce jarzynowej. Cebul臋 kroimy w kostk臋, przysma偶amy na patelni i dodajemy starte pieczarki. Na koniec doprawiamy sol膮 i pieprzem. Pieczarki i pokrojony koperek dodajemy do mi臋sa mielonego, mieszamy, doprawiamy do smaku sol膮 i pieprzem, wciskamy z膮bek czosnku, wbijamy jajko i dok艂adnie mieszamy. Gotowy farsz wciskamy w skrzyde艂ka. Koniec przez kt贸ry nape艂niali艣my farsz nale偶y podwin膮膰 kawa艂kami mi臋sa z kurczaka lub spi膮膰 wyka艂aczk膮. Skrzyde艂ka uk艂adamy na naoliwionej blaszce, lotki zawijamy foli膮 aluminiow膮 i pieczemy oko艂o 50 minut w termoobiegu w 175 stopniach C. 10 min przed ko艅cem pieczenia odwijamy foli臋 i dopiekamy.

Tagi: skrzyde艂ka z kurczaka, mi臋so mielone, pieczarki, cebula, jajko, oliwa, czosnek, farsz, faszerowane,
 
 
Zobacz tak偶e
Drobiowa w膮tr贸bka z pieczarkami

Drobiowa w膮tr贸bka z pieczarkami

Tak膮 w膮tr贸bk臋 zjedz膮 z apetytem nawet dzieci.

Kebab z frytkami

Kebab z frytkami

Wy艣mienite, klasyczne danie kuchni tureckiej.

Domowa szynka z wo艂owiny

Domowa szynka z wo艂owiny

Pyszna domowa w臋dlina wo艂owa.

Papryka nadziewana wieprzowin膮

Papryka nadziewana wieprzowin膮

Doskona艂a papryka nadziewana mi臋sem.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy 艣wiecach

   serduszkowy muffin dla drugiej po艂贸wki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Ci臋"

   pude艂ko lod贸w w samotno艣ci! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil wtub6740
profil musczuled1
profil Quilliam7
profil Bartsri
profil olmertasa
 
Alma24
Kilka s艂贸w o Walentynkach

Walentynki to coroczne 艣wi臋to zakochanych. Obchodzone s膮 14 lutego w dniu 艣w. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Kaszubskie Jad艂o

Miasto:
艁ubiana
Kuchnia:
Polska
Lokal mie艣ci si臋 w spokojnym miejscu na uboczu w...wi臋cej »
 
05-04 17:04    Jakie dania...
04-25 15:35    Czy lubicie...
02-03 12:34    Jak urozmaici膰...
08-04 20:17    zasady.......... zasady.........
05-04 21:53    Dobre jajka...
03-27 23:41    Kuchnia chi艅ska...