Królik smażony
Brak pliku video

Królik smażony

dodane przez danusia19671
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka królik młody | 1 szt
Usuń z koszyka masło 150 g
Usuń z koszyka tymianek 0,5 łyżeczki
Usuń z koszyka sok z cytryny 1 łyżka
Usuń z koszyka sól i pieprz 1 szczypta
Usuń z koszyka jajko 1 szt
Usuń z koszyka mąka 3 łyżki
Usuń z koszyka bułka tarta 3 łyżki


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Królik smażony
Drukuj
Sprawionego królika opłukać, oczyścić z błon, pokroić na kawałki, posolić , skropić sokiem z cytryny. Kawałki królika panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron. Gdy mięso się zrumieni, posypać solą, pieprzem, tymiankiem, polać stopionym masłem i wstawić na 5 minut do gorącego piekarni

Tagi: młody królik, masło, jajko,
 
 
Zobacz także
Domowa kaszanka

Domowa kaszanka

Kaszanka swojska

Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

delikatna i niskokaloryczna

Potrawka cielęca w sosie koperkowym

Potrawka cielęca w sosie koperkowym

Mięso cielęce w sosie koperkowym.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapustą i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil sasxefqo
profil radecer
profil Ameliequy
profil Fullm019
profil bzdsnsa
 
Alma24
Zwyczaje Świąt Bożego Narodzenia.

Boże Narodzenie to święto w tradycji chrześcijańskiej upamiętniające narodziny Jezusa Chrystusa. Święto to obchodzone jest corocznie w
Cukiernia

Miasto:
Tarnobrzeg
Kuchnia:
tradycyjne i oryginalne ciasta
Lokal niewielki. Wystrój cukierni należy do jednego z elegantszych...więcej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...