Rewelacyjna zupa czosnkowa z grzankami i żółtym serem
Brak pliku video

Rewelacyjna zupa czosnkowa z grzankami i żółtym serem

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka czosnek 2 duże główki
Usuń z koszyka cebula 1 duża szt
Usuń z koszyka masło 1 łyżka
Usuń z koszyka ser żółty 10 dkg
Usuń z koszyka natka pietruszki 2 gałązki
Usuń z koszyka bagietka 1 szt
Usuń z koszyka marchew 1 szt
Usuń z koszyka pietruszka 1 szt
Usuń z koszyka seler 1/2 szt
Usuń z koszyka ziele angielskie 3 szt
Usuń z koszyka liść laurowy 2 szt
Usuń z koszyka sól 1 łyżeczka
Usuń z koszyka pieprz 1 łyżeczka


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Rewelacyjna zupa czosnkowa z grzankami i żółtym serem
Drukuj
W pierwszej kolejności należy przygotować wywar do zupy, w tym celu należy wodę wlać do garnka, zagotować ją wraz z liściem laurowym i zielem angielskim, warzywami: marchewką, pietruszką, selerem. Warzywa wcześniej umyć oczyścić, rozdrobnić w słomkę i dodać do wrzącej wody. Następnie obrać czosnek i cebulę, ząbki czosnku należy przekroić na cztery części i dodać do wywaru, cebulę zaś obrać, pokroić w kostkę. Cebulę włożyć do patelni i na maśle podsmażyć ją do uzyskania złotego koloru. Następnie dodać ją do gotującej się zupy. Gotować całość do momentu kiedy warzywa będą miękkie, doprawić zupę solą i pieprzem. Gdy warzywa będą miękkie, a zupa dobrze doprawiona i aromatyczna należy ją wyłączyć. Przygotować grzanki, bułkę bagietkę pokroić w kromeczki, na wierzch położyć plastry żółtego sera, ułożyć grzanki na blaszce, włożyć do piekarnika na około 10 minut, do temp. 180 stopni C. Przed podaniem przecedzić zupę. Porcjować zupę do talerzy, włożyć do każdego talerza grzanki z serem żółtym i posypać listkami opłukanej, świeżej zielonej pietruszki.

Tagi: zupa, czosnek, grzanki, warzywa, przyprawy,
 
 
Zobacz także
Chłodnik z porów i awokado

Chłodnik z porów i awokado

Kolendra i sok z limonki podkreślają w tej zupie

Zupa z kalafiora

Zupa z kalafiora

Zupa z kalafiora.

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Żeberka z zupy można wyjąć, mięsko pokroić i dodać

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Teamtrg
profil blogjaroslaw
profil pokd
profil houty328
profil guif
 
Alma24
Zwyczaje Świąt Bożego Narodzenia.

Boże Narodzenie to święto w tradycji chrześcijańskiej upamiętniające narodziny Jezusa Chrystusa. Święto to obchodzone jest corocznie w
Manekin

Miasto:
Bydgoszcz
Kuchnia:
Naleśniki
Śliczny wystrój,manekin itp.. Polecam ...więcej »
 
01-26 20:28    Jestem ciekawa...
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
04-09 09:30    carpaccio z...