Rewelacyjna zupa czosnkowa z grzankami i żółtym serem
Brak pliku video

Rewelacyjna zupa czosnkowa z grzankami i żółtym serem

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka czosnek 2 duże główki
Usuń z koszyka cebula 1 duża szt
Usuń z koszyka masło 1 łyżka
Usuń z koszyka ser żółty 10 dkg
Usuń z koszyka natka pietruszki 2 gałązki
Usuń z koszyka bagietka 1 szt
Usuń z koszyka marchew 1 szt
Usuń z koszyka pietruszka 1 szt
Usuń z koszyka seler 1/2 szt
Usuń z koszyka ziele angielskie 3 szt
Usuń z koszyka liść laurowy 2 szt
Usuń z koszyka sól 1 łyżeczka
Usuń z koszyka pieprz 1 łyżeczka


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Rewelacyjna zupa czosnkowa z grzankami i żółtym serem
Drukuj
W pierwszej kolejności należy przygotować wywar do zupy, w tym celu należy wodę wlać do garnka, zagotować ją wraz z liściem laurowym i zielem angielskim, warzywami: marchewką, pietruszką, selerem. Warzywa wcześniej umyć oczyścić, rozdrobnić w słomkę i dodać do wrzącej wody. Następnie obrać czosnek i cebulę, ząbki czosnku należy przekroić na cztery części i dodać do wywaru, cebulę zaś obrać, pokroić w kostkę. Cebulę włożyć do patelni i na maśle podsmażyć ją do uzyskania złotego koloru. Następnie dodać ją do gotującej się zupy. Gotować całość do momentu kiedy warzywa będą miękkie, doprawić zupę solą i pieprzem. Gdy warzywa będą miękkie, a zupa dobrze doprawiona i aromatyczna należy ją wyłączyć. Przygotować grzanki, bułkę bagietkę pokroić w kromeczki, na wierzch położyć plastry żółtego sera, ułożyć grzanki na blaszce, włożyć do piekarnika na około 10 minut, do temp. 180 stopni C. Przed podaniem przecedzić zupę. Porcjować zupę do talerzy, włożyć do każdego talerza grzanki z serem żółtym i posypać listkami opłukanej, świeżej zielonej pietruszki.

Tagi: zupa, czosnek, grzanki, warzywa, przyprawy,
 
 
Zobacz także
Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński, alternatywa dla tradycyjnego barszczu dzięki fasoli.

Barszcz biały- zakwas

Barszcz biały- zakwas

Podstawa do zupy gotowa.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Maximdtk
profil czarnymonitor
profil waclaw947
profil gutklesztyn
profil bcpu
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Cafe au lait

Miasto:
Warszawa
Kuchnia:
europejska
Kawiarnia "Cafe au Lait" jest miejscem, w którym znajdziecie...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...