Biszkopt kokosowy
Brak pliku video

Biszkopt kokosowy

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka jajka 8 szt
Usuń z koszyka sól 1 szczypta
Usuń z koszyka cukier 1 szklanka
Usuń z koszyka proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Usuń z koszyka mąka tortowa 2,5 szklanki
Usuń z koszyka mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
Usuń z koszyka śmietana 30% 5 szt
Usuń z koszyka cukier puder 3 łyżki
Usuń z koszyka żelatyna 2 łyżki
Usuń z koszyka likier kokosowy 1,5 kieliszka
Usuń z koszyka wiórki kokosowe 1/2 szklanki
Usuń z koszyka polewa czekoladowa 1 szt
Usuń z koszyka posypka kolorowa 1 opk


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Biszkopt kokosowy
Drukuj
Jajka sparzyć, następnie od białek oddzielić żółtka, ubić je ze szczyptą soli na sztywną pianę, po ubiciu piana nie powinna wypływać z miski. Pod koniec ubijania dodać cukier, dodać żółtka w dalszym ciągu ubijać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z tortową przesiać je ze sobą i dodać do ciasta, dodać proszek do pieczenia, mieszać łyżką drewnianą. Blaszkę prostokątną wyłożyć równomiernie papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto do blaszki. Piec biszkopt w temperaturze około 180 stopni C przez około 40- 45 minut. Następnie wyjąć biszkopt, ostudzić, przekroić na połowę. Schłodzoną śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru, dodać rozpuszczoną żelatynę, dodać likier kokosowy oraz wiórki kokosowe miksować wszystkie składniki razem do uzyskania jednolitej konsystencji. Na pierwszy biszkopt wyłożyć ubitą śmietankę, przykryć drugim biszkoptem. Według przepisu podanego na opakowaniu rozpuścić polewę czekoladową i równomiernie rozprowadzić ją na biszkopcie. Posypać kolorową posypką.

Tagi: biszkopt, kokos, wiórki kokosowe, likier,
 
 
Zobacz także
Zebra

Zebra

Smaczna i bardzo ładna babeczka.

Drożdżówki z truskawkami

Drożdżówki z truskawkami

Pyszne drożdżówki.

Tort śmietankowy z malinami

Tort śmietankowy z malinami

Tort smakuje wyśmienicie

Ciasteczka krucho- drożdżowe z powidłami

Ciasteczka krucho- drożdżowe z powidłami

Rogaliki smakują wyśmienicie.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapustą i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Bethxwm
profil Lucyfdo
profil Louisyae
profil cocurlokaz1978
profil wizow45
 
Alma24
Zwyczaje Świąt Bożego Narodzenia.

Boże Narodzenie to święto w tradycji chrześcijańskiej upamiętniające narodziny Jezusa Chrystusa. Święto to obchodzone jest corocznie w
Studio Qulinarne

Miasto:
Kraków
Kuchnia:
europejska / autorska
Studio Qulinarne, mieszące się na krakowskim Kazimierzu przy ul....więcej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...