Biszkopt kokosowy
Brak pliku video

Biszkopt kokosowy

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka jajka 8 szt
Usuń z koszyka sól 1 szczypta
Usuń z koszyka cukier 1 szklanka
Usuń z koszyka proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Usuń z koszyka mąka tortowa 2,5 szklanki
Usuń z koszyka mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
Usuń z koszyka śmietana 30% 5 szt
Usuń z koszyka cukier puder 3 łyżki
Usuń z koszyka żelatyna 2 łyżki
Usuń z koszyka likier kokosowy 1,5 kieliszka
Usuń z koszyka wiórki kokosowe 1/2 szklanki
Usuń z koszyka polewa czekoladowa 1 szt
Usuń z koszyka posypka kolorowa 1 opk


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Biszkopt kokosowy
Drukuj
Jajka sparzyć, następnie od białek oddzielić żółtka, ubić je ze szczyptą soli na sztywną pianę, po ubiciu piana nie powinna wypływać z miski. Pod koniec ubijania dodać cukier, dodać żółtka w dalszym ciągu ubijać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z tortową przesiać je ze sobą i dodać do ciasta, dodać proszek do pieczenia, mieszać łyżką drewnianą. Blaszkę prostokątną wyłożyć równomiernie papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto do blaszki. Piec biszkopt w temperaturze około 180 stopni C przez około 40- 45 minut. Następnie wyjąć biszkopt, ostudzić, przekroić na połowę. Schłodzoną śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru, dodać rozpuszczoną żelatynę, dodać likier kokosowy oraz wiórki kokosowe miksować wszystkie składniki razem do uzyskania jednolitej konsystencji. Na pierwszy biszkopt wyłożyć ubitą śmietankę, przykryć drugim biszkoptem. Według przepisu podanego na opakowaniu rozpuścić polewę czekoladową i równomiernie rozprowadzić ją na biszkopcie. Posypać kolorową posypką.

Tagi: biszkopt, kokos, wiórki kokosowe, likier,
 
 
Zobacz także
Jagodzianki

Jagodzianki

Taka bułeczka na śniadanie i można dzień zaczynać.

Poziomkowy torcik

Poziomkowy torcik

Rewelacyjny tort poziomkowy z galaretką.

Galaretka z mleka

Galaretka z mleka

U mnie lubią taką galaretkę.

Ciasto serowo - makowe na orzechowo-migdałowym spodzie

Ciasto serowo - makowe na orzechowo-migdałowym spodzie

Mój pomysł na sernik z makiem i świetnym spodem.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy świecach

   serduszkowy muffin dla drugiej połówki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Cię"

   pudełko lodów w samotności! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil wfz1x5ny
profil Annegpo
profil Madelinecxy
profil Megkrt
profil lenograntute7
 
Alma24
Kilka słów o Walentynkach

Walentynki to coroczne święto zakochanych. Obchodzone są 14 lutego w dniu św. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Resaturacja Staropolska

Miasto:
kowalewo
Kuchnia:
staropolska
zajazd, gospoda ...więcej »
 
02-03 12:34    Jak urozmaicić...
12-17 13:51    Jakie dania...
08-04 20:17    zasady.......... zasady.........
05-04 21:53    Dobre jajka...
04-16 15:10    Czy lubicie...
03-27 23:41    Kuchnia chińska...