Sok z malin na zim臋 idealny na przezi臋bienie
Brak pliku video

Sok z malin na zim臋 idealny na przezi臋bienie

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka maliny 艣wie偶e | 2 kg
Usu艅 z koszyka cukier 1 kg


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Sok z malin na zim臋 idealny na przezi臋bienie
Drukuj
W pierwszej kolejno艣ci nale偶y przebra膰 maliny, usun膮膰 robaczywe i oczy艣ci膰 z nich wszelkie zanieczyszczenia. Nast臋pnie op艂uka膰 na sicie maliny pod bie偶膮c膮 wod膮. Maliny przesypa膰 najlepiej do du偶ego s艂oja z nakr臋tk膮, wsypa膰 cukier i zakr臋ci膰 maliny z cukrem. Nale偶y potrz膮sa膰 stale w celu r贸wnomiernego roz艂o偶enia cukru w s艂oju. S艂oik z malinami od艂o偶y膰 w ciep艂e miejsce na kilka dni. W momencie kiedy owoce- maliny puszcz膮 sok, w贸wczas nale偶y do przecedzi膰 przez drobne sitko. Sok wla膰 do s艂oik贸w, szczelnie go zakr臋ci膰 i nast臋pnie pasteryzowa膰 s艂oiczki z sokiem oko艂o 15- 20 minut. Po zagotowaniu nale偶y odwr贸ci膰 do g贸ry dnem i odczeka膰 do ostygni臋cia.

Tagi: sok malinowy, sok na zim臋, na przezi臋bienie,
 
 
Zobacz tak偶e
Miodowa nalewka

Miodowa nalewka

Miodowa nalewka

Sok z karamboli

Sok z karamboli

Sok z karamboli

Herbatka rozgrzewaj膮ca

Herbatka rozgrzewaj膮ca

Pyszna herbatka cynamonowa.

Nap贸j mi臋towy

Nap贸j mi臋towy

Nap贸j mi臋towy

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Ching79
profil wesel458
profil Dannylzi
profil remontaxowo
profil kamil98
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Boungiorno

Miasto:
Koszalin
Kuchnia:
w艂oska
Kuchnia w艂oska ...wi臋cej »
 
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...