Sok z ciemnych winogron
Brak pliku video

Sok z ciemnych winogron

dodane przez iziona
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka winogrona ciemne- 10 kg
Usuń z koszyka cukier - według uznania
Usuń z koszyka sól 1/4 łyżeczki


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Sok z ciemnych winogron
Drukuj
Umyty i obrany z kiści winogron, gotujemy w sokowniku aż winogron puści sok. Sok zlewamy do garnka, dodajemy sól i na każdy litr soku 1/2 kg cukru (jeśli dodamy więcej cukru to uzyskamy gęstszy syrop, też dobry). Po zagotowaniu gorący sok wlewamy do butelek i zostawiamy do wystudzenia. Sok doskonale się przechowuje. Zimą po rozcieńczeniu z wodą zastąpi kompot i herbatkę

Tagi: sok z winogron, cukier, sól, winogron,
 
 
Zobacz także
buraczki w zalewie

buraczki w zalewie

smaczny dodatek do mięsnych obiadów

Marmolada porzeczkowa

Marmolada porzeczkowa

Dobra na kanapkę

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Tak przygotowane ogórki długo pozostają twarde.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil elumensen
profil sunpbser
profil fVernieMosconi
profil mvbas805
profil EzequielRego
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Karczma pod Wielką Solą

Miasto:
Wieliczka
Kuchnia:
Polska
Karczma powstała w 1974 roku. Podstawowym budulcem są grube...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...