Sok z ciemnych winogron
Brak pliku video

Sok z ciemnych winogron

dodane przez iziona
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka winogrona ciemne- 10 kg
Usuń z koszyka cukier - według uznania
Usuń z koszyka sól 1/4 łyżeczki


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Sok z ciemnych winogron
Drukuj
Umyty i obrany z kiści winogron, gotujemy w sokowniku aż winogron puści sok. Sok zlewamy do garnka, dodajemy sól i na każdy litr soku 1/2 kg cukru (jeśli dodamy więcej cukru to uzyskamy gęstszy syrop, też dobry). Po zagotowaniu gorący sok wlewamy do butelek i zostawiamy do wystudzenia. Sok doskonale się przechowuje. Zimą po rozcieńczeniu z wodą zastąpi kompot i herbatkę

Tagi: sok z winogron, cukier, sól, winogron,
 
 
Zobacz także
Dżem ananasowy

Dżem ananasowy

Bardzo smaczny dżem.

Ogórki kiszone na zimę

Ogórki kiszone na zimę

Ogórki idealne na zimę.

Papryka w zalewie octowej

Papryka w zalewie octowej

Papryka wyśmienicie smakuje

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil natoonwor
profil ommissnal
profil corrolcushmont52
profil rikkicounihann16
profil tillman3157
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Gracja

Miasto:
Parczew
Kuchnia:
Międzynarodowa
dodatkowe atuty lokalu wybrane na podstawie opinii użytkowników ...więcej »
 
07-21 20:53    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-21 20:50    Zna ktoś...
04-09 09:30    carpaccio z...
04-09 09:23    Prezent na...