Biszkopt z miodem
Brak pliku video

Biszkopt z miodem

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Niskokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka jajka 15 szt
Usuń z koszyka cukier 25 dkg
Usuń z koszyka miód 20 dkg
Usuń z koszyka mąka 40 dkg


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Biszkopt z miodem
Drukuj
Jaja ubijać z cukrem tak długo, aż objętość ich zwiększy się 3 - 3,5 krotnie. Ubijać należy w chłodnym miejscu. Do otrzymanej masy dodać miód i ubijać masę, aż stanie się puszysta. Następnie dodać mąkę i mieszaninę ubijać trzepaczką, aż do otrzymania jednolitej masy.Piec ok 30 minut przez 180 stopni C.

Tagi: jajek, mąka, miód, cukier,
 
 
Zobacz także
Budyń czekoladowy

Budyń czekoladowy

Pyszny deser.

Ciasto kremowe

Ciasto kremowe

Ciasto smakuje rewelacyjnie.

deserek

deserek

deser kokosowy, Wycieczka na Karaiby. Bardzo tania, bo bez biletu,heheh

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil elumensen
profil sunpbser
profil fVernieMosconi
profil mvbas805
profil EzequielRego
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Cukiernia

Miasto:
Tarnobrzeg
Kuchnia:
tradycyjne i oryginalne ciasta
Lokal niewielki. Wystrój cukierni należy do jednego z elegantszych...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...