Biszkopt z miodem
Brak pliku video

Biszkopt z miodem

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Niskokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka jajka 15 szt
Usuń z koszyka cukier 25 dkg
Usuń z koszyka miód 20 dkg
Usuń z koszyka mąka 40 dkg


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Biszkopt z miodem
Drukuj
Jaja ubijać z cukrem tak długo, aż objętość ich zwiększy się 3 - 3,5 krotnie. Ubijać należy w chłodnym miejscu. Do otrzymanej masy dodać miód i ubijać masę, aż stanie się puszysta. Następnie dodać mąkę i mieszaninę ubijać trzepaczką, aż do otrzymania jednolitej masy.Piec ok 30 minut przez 180 stopni C.

Tagi: jajek, mąka, miód, cukier,
 
 
Zobacz także
Ciasto z orzechami

Ciasto z orzechami

Ciasto jest pyszne, pięknie wygląda.

Baranek wielkanocny

Baranek wielkanocny

Śliczny baranek na wielkanocny stół.

Muffinki bananowo-truskawkowe

Muffinki bananowo-truskawkowe

Bardzo wilgotne muffinki.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil ewcxz189
profil projektyzs
profil cennikremontu
profil dixio01
profil totu4s
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
VIA TOSCANA RESTAURANT & CAFE

Miasto:
Katowice
Kuchnia:
śródziemnomorska
Przysmaki prosto z Italii, Hiszpanii czy Grecji. Duży wybór...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...