Kark贸wka do obiadu
Brak pliku video

Kark贸wka do obiadu

dodane przez danusia19671
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudno艣ci:
艢rednio trudne
Ilo艣膰 os贸b:
powy偶ej 4
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
Ilo艣膰 kalorii:
艢redniokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka kark贸wka 1 kg
Usu艅 z koszyka zio艂a prowansalskie 1 艂y偶ka
Usu艅 z koszyka s贸l i pieprz 1 szczypta
Usu艅 z koszyka woda 0,5 szklanki


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Kark贸wka do obiadu
Drukuj
Kark贸wk臋 pokroi膰 na grubsze plastry. S贸l i pieprz wymiesza膰 z zio艂ami prowansalskimi,natrze膰 przyprawami mi臋so, odstawi膰 w ch艂odne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie, wla膰 t艂uszcz na patelni臋, dobrze rozgrza膰, w艂o偶y膰 plastry mi臋sa, sma偶y膰 z obu stron na z艂oty kolor. Usma偶one mi臋so prze艂o偶y膰 do rondla, podla膰 niewielk膮 ilo艣ci膮 gor膮cej wody, dusi膰 do mi臋kko艣ci. Uduszon膮 kark贸wk臋 podawa膰 z ziemniakami, polane sosem z kark贸wki.

Tagi: kark贸wka, zio艂a prowansalskie,
 
 
Zobacz tak偶e
Sztuka mi臋sa w sosie chrzanowym

Sztuka mi臋sa w sosie chrzanowym

Mi臋so podawa膰 z ziemniakami

Mielone z buraczkami

Mielone z buraczkami

Taka odmiana zwyk艂ych kotlet贸w mielonych.

Indyk z cukini膮

Indyk z cukini膮

Indyk z szybkowaru.

Komentarze

Skomentuj


Kark贸wk臋 surow膮 trzymam w przyprawach troszk臋 d艂u偶ej..smakuje wybornie.:)
zofiaplicka | 17 Kwietnia 16:48
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil qasfry788
profil KamilP
profil Anika5686
profil leszeks
profil ghnb
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Z艂oty Osio艂 [ Bar Wegetaria艅ski ]

Miasto:
Katowice
Kuchnia:
wegetaria艅ska
Bar wegetaria艅ski, smaczne potrawy w niskich cenach, za niespe艂na...wi臋cej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...