Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i galaretkami
Brak pliku video

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i galaretkami

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka galaretka pomarańczowa 1 opk
Usuń z koszyka galaretka cytrynowa 1 opk
Usuń z koszyka galaretka agrestowa 1 opk
Usuń z koszyka galaretka wiśniowa 1 opk
Usuń z koszyka mąka tortowa 15 dkg
Usuń z koszyka jajka 5 szt
Usuń z koszyka sól 1 szczypta
Usuń z koszyka cukier 1/4 szklanki
Usuń z koszyka śmietanfix 1 opk
Usuń z koszyka cukier puder 3 łyżki
Usuń z koszyka śmietanka 30% kremowa 0,5 litra
Usuń z koszyka czekolada gorzka 0,5 szt
Usuń z koszyka mleko 3 łyżki


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i galaretkami
Drukuj
Galaretki rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu, ostudzić galaretki, przelać do płaskich miseczek i pozostawić do zastygnięcia. Mąkę przesiać, z jajek żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną masę ze szczyptą soli, żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Do żółtek utartych z cukrem dodawać przesianą mąkę i ubitą pianę z białek na przemian. Wymieszać składniki. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto biszkoptowe na spód blaszki na grubości około 0,5 cm i wstawić do pieczenia do temp. około 180-190 stopni C na około 10 minut. Po czym wyjąć biszkopt i wyłożyć go na wilgotną ściereczkę, papier powinien być na wierzchu, po czym zwinąć biszkopt na ściereczce. Odczekać aż ostygnie. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do niej cukier puder, śmietanfix, dodać pokrojone w kawałeczki galaretki w czterech smakach i kolorach, wymieszać składniki. Rozwinąć roladę, wysmarować powstałą masą z galaretkami biszkopt i ponownie ciasno zwinąć w rulon. Do małego blaszanego garnuszka włożyć czekoladę gorzką, dodać mleko i stopić czekoladę ciągle mieszając, delikatnie ostudzić i polać w dowolny sposób roladę.

Tagi: rolada, biszkalaretkioptowa, bita śmietana,
 
 
Zobacz także
Drożdżowe serca

Drożdżowe serca

Apetyczne i piękne drożdżówki, jako forma smakowitej przekąski. :)

Ciasto drożdżowe

Ciasto drożdżowe

Dobre i bardzo delikatne ciasto .

Poncz pomarańczowy

Poncz pomarańczowy

Poncz jest wyśmienity

Sernik marmurkowy na zimno

Sernik marmurkowy na zimno

Sernik na zimno z twarogiem.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy świecach

   serduszkowy muffin dla drugiej połówki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Cię"

   pudełko lodów w samotności! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Angelinadof
profil albrr83
profil Amelieret
profil 32Krychu0
profil blogradzislaw
 
Alma24
Kilka słów o Walentynkach

Walentynki to coroczne święto zakochanych. Obchodzone są 14 lutego w dniu św. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Shisha Bar Kebab

Miasto:
Iława
Kuchnia:
polska, turecka
Świetnie urządzony lokal, przystępne ceny, uprzejmi kelnerzy, smaczne jedzonko,...więcej »
 
03-27 23:41    Kuchnia chińska...
01-26 20:28    Jestem ciekawa...
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...