Pyszna i tradycyjna og贸rkowa
Brak pliku video

Pyszna i tradycyjna og贸rkowa

dodane przez pupcik91
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Ilo艣膰 os贸b:
1-2
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka przecier og贸rkowy lub kilka og贸rk贸w kiszonych wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka ziemniaki pokrojone w ma艂膮 kostk臋 | 1-2 szt
Usu艅 z koszyka ry偶 1 torebka
Usu艅 z koszyka kostka roso艂owa 2 szt
Usu艅 z koszyka ziele angielskie 2 szt
Usu艅 z koszyka lubczyk troch臋 do smaku


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Pyszna i tradycyjna og贸rkowa
Drukuj
Do gotuj膮cej si臋 wody doda膰 dwie kostki roso艂owe, gar艣膰 lubczyka. W tym czasie ugotowa膰 ry偶 w osobnych garnuszku. Do zupy doda膰 ziemniaki, gotowa膰 na niewielkim ogniu. Kiedy ry偶 do艣膰 dobrze si臋 ugotuje doda膰 do zupy. Na koniec doda膰 przecier og贸rkowy. Do zupy nie dodajemy soli, gdy偶 og贸rki same w sobie s膮 ju偶 wystarczaj膮co s艂one.

Tagi: og贸rki kiszone, przecier og贸rkowy, ry偶, ziemniaki,
 
 
Zobacz tak偶e
Krem brem broku艂owy

Krem brem broku艂owy

Zupa krem jest pyszna. Ja i moi domownicy bardzo

Zupa po meksyka艅sku

Zupa po meksyka艅sku

Ciekawa zupa dla smakoszy.

Soljanka

Soljanka

wed艂ug mnie to kr贸lowa zup

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil OIsidroSwindell
profil Bentup
profil Jurgenestog
profil saulephidi1977
profil Patriciaqtz
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Cukiernia

Miasto:
Tarnobrzeg
Kuchnia:
tradycyjne i oryginalne ciasta
Lokal niewielki. Wystr贸j cukierni nale偶y do jednego z elegantszych...wi臋cej »
 
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...