Kurczak nadziewany
Brak pliku video

Kurczak nadziewany

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka kurczak 1 szt
Usuń z koszyka podróbki z kurczaka 1 według uznania
Usuń z koszyka masło 7 dkg
Usuń z koszyka cebula 1 szt
Usuń z koszyka kiełbasa 15 dkg
Usuń z koszyka boczek 5 dkg
Usuń z koszyka cebula 20 szt
Usuń z koszyka bułka czerstwa 1,5 dkg
Usuń z koszyka ziemniaki 1/2 kg
Usuń z koszyka mleko 100 ml
Usuń z koszyka sól i pieprz 1 według uznania
Usuń z koszyka margaryna 5 dkg


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Kurczak nadziewany
Drukuj
Na maśle podsmażyć cebulę, zmielić razem z namoczoną i odciśniętą bułką oraz z podróbkami i kiełbasą. Osolić, popieprzyć i wszystko razem dobrze wymieszać. Dusić na małym ogniu około 10 minut. Farszem tym wypełnić kurczaka i zaszyć nicią tak aby się farsz nie wydostawał. Tłuszcz rozgrzać w szybkowarze, obrumienić na nim kurczę wraz z wrzuconymi jednocześnie oczyszczonymi, ale nie krojonymi cebulkami i pokrojonym boczkiem. Włożyć do szybkowaru oczyszczone i pokrojone ziemniaki, posolić i wymieszać. Zamknąć szybkowar i ogrzewać około 17 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Tagi: kurczak, drób, mięso,
 
 
Zobacz także
Racuchy z ziemniaków

Racuchy z ziemniaków

Smaczne zastępstwo tradycyjnych ziemniaków.

Schabowe ruloniki

Schabowe ruloniki

Ruloniki schabowe w płatkach.

Bigos z młodej kapusty z pieczarkami

Bigos z młodej kapusty z pieczarkami

Delikatny i aromatyczny.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapustą i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil daresembre1971
profil smartanysbo1983
profil atpamidi1974
profil ganthorne
profil bpssnsbl3
 
Alma24
Zwyczaje Świąt Bożego Narodzenia.

Boże Narodzenie to święto w tradycji chrześcijańskiej upamiętniające narodziny Jezusa Chrystusa. Święto to obchodzone jest corocznie w
Va Bonque

Miasto:
Koszalin
Kuchnia:
inna
Bardzo miła atmosfera. ...więcej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...