Szczupak zapiekany w sosie chrzanowym
Brak pliku video

Szczupak zapiekany w sosie chrzanowym

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Koszt przygotowania:
Drogie
 

Składniki

Usuń z koszyka szczupak 1 kg
Usuń z koszyka tłuszcz 4 dkg
Usuń z koszyka śmietana 1/8 litra
Usuń z koszyka chrzan 8 dkg
Usuń z koszyka sól - według uznania
Usuń z koszyka cukier - według uznania
Usuń z koszyka ocet 3 łyżki


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Szczupak zapiekany w sosie chrzanowym
Drukuj
Rybę oczyścić, wypatroszyć, opłukać, następnie osączyć z wody i skropić octem, posolić. Kolejno naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim rybę a jej wierzch skropić stopionym tłuszczem. Następnie rozgrzać lekki piekarnik i włożyć do niego rybę. Całość piec około 40 minut, od czasu do czasu podlewać tłuszczem i skrapiać wodą. Śmietanę wymieszać z tartym chrzanem, dodać cukru i soli. Gdy ryba się upiecze polewamy ją sosem śmietanowo chrzanowym i zapiekamy jeszcze kilka minut. Podawać w naczyniu w którym ja upieczono.

Tagi: szczupak, ryba, sos, chrzan, śmietana,
 
 
Zobacz także
Pieczony dorsz

Pieczony dorsz

bardzo aromatyczna i lekko pikantna wersja dorsza

Warzywno- śledziowa eksplozja

Warzywno- śledziowa eksplozja

Pyszna przystawka ze śledzi

Łosoś w ziołach

Łosoś w ziołach

Świetne i dietetyczne danie.

Filet z halibuta pieczony z pieczarkami

Filet z halibuta pieczony z pieczarkami

Filety z halibuta zapiekane z pieczarkami i serem żółtym.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil przewmi39
profil tosamolo
profil PomyslMaly87
profil Lucasryo
profil Pegebe
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Karczma pod Wielką Solą

Miasto:
Wieliczka
Kuchnia:
Polska
Karczma powstała w 1974 roku. Podstawowym budulcem są grube...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...