Halibut pieczony z chrzanem
Brak pliku video

Halibut pieczony z chrzanem

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Trudne
Koszt przygotowania:
Drogie
 

Składniki

Usuń z koszyka halibut 1 kg
Usuń z koszyka śmietana 1/8 litra
Usuń z koszyka tłuszcz 4 dkg
Usuń z koszyka chrzan 8 dkg
Usuń z koszyka sól - według uznania
Usuń z koszyka cukier - według uznania
Usuń z koszyka ocet 3 łyżki


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Halibut pieczony z chrzanem
Drukuj
Rybę oczyścić, wypatroszyć, opłukać, następnie osączyć z wody i skropić octem, posolić. Kolejno naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim rybę a jej wierzch skropić stopionym tłuszczem. Następnie rozgrzać lekki piekarnik i włożyć do niego rybę. Całość piec około 40 minut, od czasu do czasu podlewać tłuszczem i skrapiać wodą. Śmietanę wymieszać z tartym chrzanem, dodać cukru i soli. Gdy ryba się upiecze polewamy ją sosem śmietanowo chrzanowym i zapiekamy jeszcze kilka minut. Podawać w naczyniu w którym ja upieczono.

Tagi: halibut, ryba, sos, śmietana, chrzan,
 
 
Zobacz także
Łosoś w sosie koperkowym

Łosoś w sosie koperkowym

Smaczna i zdrowa ryba polecana na każdą okazję.

Dorsz z prosciutto

Dorsz z prosciutto

rybka w kubraczku z szynki

Łososiowe kostki z pomidorem i cukinią

Łososiowe kostki z pomidorem i cukinią

łosoś i świeże warzywa - kompozycja nad wyraz udana

Ryba w serowej panierce

Ryba w serowej panierce

Przepis banalnie prosty, a smak wyjątkowy...

Komentarze

Skomentuj


trochę długi ten czas pieczenia :)
IwonaF | 29 Kwietnia 19:51
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil losbrodnos
profil HenryMarkowy
profil pewnysiebie79
profil Simonmst
profil arrdath
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Boungiorno

Miasto:
Koszalin
Kuchnia:
włoska
Kuchnia włoska ...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...