Bitki ciel臋ce
Brak pliku video

Bitki ciel臋ce

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艢rednio trudne
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka czosnek 2 z膮bki
Usu艅 z koszyka ciel臋cina 69 dkg
Usu艅 z koszyka sos sojowy 3 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka cebula 10 dkg
Usu艅 z koszyka seler 20 dkg
Usu艅 z koszyka brukselka 15 dkg
Usu艅 z koszyka s贸l - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka pieprz - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka imbir - wed艂ug uznania


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Bitki ciel臋ce
Drukuj
Mi臋so nale偶y oczy艣ci膰, usun膮膰 艣ci臋gna, osuszy膰. Kolejno pokroi膰 w drobne plasterki i ubi膰 je t艂uczkiem do mi臋sa. Kawa艂ki ciel臋ciny maj膮 mie膰 owalny kszta艂t, nast臋pnie natrze膰 je wcze艣niej roztartym czosnkiem z sol膮. Tak przygotowane mi臋so przek艂adamy do rondla, skrapiamy sosem sojowym i posypujemy startym imbirem. Ca艂o艣膰 dusi膰 pod przykryciem, od czasu do czasu podlewaj膮c wywarem z warzyw. Nast臋pnie obieramy cebul臋 i kroimy w cienkie kr膮偶ki, seler obieramy i 艣cieramy na tarce o du偶ych oczkach. Warzywa dodajemy do mi臋sa, solimy, dodajemy pieprzu i dusimy wszystko razem. W tym samym czasie myjemy brukselk臋 i gotujemy w wrz膮cej, osolonej wodzie. Gdy mi臋so jest mi臋kkie dodajemy do niego odcedzon膮 brukselk臋, dla smaku dodajemy s贸l, imbir i pieprz. Podawa膰 na p贸艂misku.

Tagi: bitki, ciel臋cina, imbir, seler, brukselka,
 
 
Zobacz tak偶e
Spaghetti z neapolu.

Spaghetti z neapolu.

Smaczne danie kuchni w艂oskiej.

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Wy艣mienite danie kuchni w艂oskiej.

Makaron oczko

Makaron oczko

Je艣li zosta艂 Ci ugotowany makaron, zrobisz b艂yskawicznie pyszne jedzonko.

Cannelloni a'la ruskie pierogi

Cannelloni a'la ruskie pierogi

Leniwsza wersja ruskich pierog贸w.

Komentarze

Skomentuj


ciel臋cinka - to jest to! :)
IwonaF | 22 Kwietnia 12:43
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil trichotillof
profil wallace
profil sszajdeman
profil pabanozin
profil Samuelbok
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Karczma pod Wielk膮 Sol膮

Miasto:
Wieliczka
Kuchnia:
Polska
Karczma powsta艂a w 1974 roku. Podstawowym budulcem s膮 grube...wi臋cej »
 
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...