Boeuf Strogonow
Brak pliku video

Boeuf Strogonow

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka polędwica 800 g
Usuń z koszyka sól - według uznania
Usuń z koszyka pieprz - według uznania
Usuń z koszyka olej 3 łyżki
Usuń z koszyka cebula 2 szt
Usuń z koszyka pieczarki 6 szt
Usuń z koszyka mąka 1 łyżka
Usuń z koszyka wino białe 100 ml
Usuń z koszyka bulion mięsny 100 ml
Usuń z koszyka ketchup 2 łyżki
Usuń z koszyka musztarda 1 łyżka
Usuń z koszyka sok cytrynowy 1 łyżka
Usuń z koszyka szynka 100 g
Usuń z koszyka śmietana 200 ml
Usuń z koszyka kapary 100 g


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Boeuf Strogonow
Drukuj
Mięso kroimy w paseczki, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym tłuszczy. Kolejno Na osobnej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulkę, pieczarki. Dodajemy mąkę, mieszamy, zalewamy winem, bulionem, dodajemy musztardę, keczup i dusimy około 20 minut. Całość doprawiamy do smaku wedle uznania, skraplamy sokiem z cytryny, dodajemy pokrojoną w paski szynkę, podbijamy śmietaną. Gdy sos będzie gotowy , dodajemy do niego mięso i chwilę dusimy, na koniec dokładamy kapary.

Tagi: polędwica, śmietana, mąka, pieczarki, sól, wino białe, bulion, keczup, musztarda, sok cytrynowy, cebula, kapary,
 
 
Zobacz także
Prosię pieczone po mojemu

Prosię pieczone po mojemu

Pieczone prosięna imprezę.

Drobiowe kotlety mielone

Drobiowe kotlety mielone

Delikatne, aromatyczne mielone.

Kurczak w majonezie

Kurczak w majonezie

Pieczony kurczak inaczej.

Drobiowe pulpety z parowaru

Drobiowe pulpety z parowaru

Można polać sosem.

Komentarze

Skomentuj


polędwica oczywiście wołowa :)
IwonaF | 22 Kwietnia 20:31
Bardzo dobre, strogonow smakuje wyśmienicie
aksamitna | 22 Marca 19:15
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Maryyrj
profil seguracw74
profil Emilyucy
profil Julianxkt
profil rotip8284zyr5
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Restauracja Śródziemnomorska VIA TOSCANA

Miasto:
Katowice
Kuchnia:
śródziemnomorska
super restauracja, przemiła obsługa, przepyszne jedzonko - przepięknie podane,...więcej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...