Boeuf Strogonow
Brak pliku video

Boeuf Strogonow

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka polędwica 800 g
Usuń z koszyka sól - według uznania
Usuń z koszyka pieprz - według uznania
Usuń z koszyka olej 3 łyżki
Usuń z koszyka cebula 2 szt
Usuń z koszyka pieczarki 6 szt
Usuń z koszyka mąka 1 łyżka
Usuń z koszyka wino białe 100 ml
Usuń z koszyka bulion mięsny 100 ml
Usuń z koszyka ketchup 2 łyżki
Usuń z koszyka musztarda 1 łyżka
Usuń z koszyka sok cytrynowy 1 łyżka
Usuń z koszyka szynka 100 g
Usuń z koszyka śmietana 200 ml
Usuń z koszyka kapary 100 g


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Boeuf Strogonow
Drukuj
Mięso kroimy w paseczki, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym tłuszczy. Kolejno Na osobnej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulkę, pieczarki. Dodajemy mąkę, mieszamy, zalewamy winem, bulionem, dodajemy musztardę, keczup i dusimy około 20 minut. Całość doprawiamy do smaku wedle uznania, skraplamy sokiem z cytryny, dodajemy pokrojoną w paski szynkę, podbijamy śmietaną. Gdy sos będzie gotowy , dodajemy do niego mięso i chwilę dusimy, na koniec dokładamy kapary.

Tagi: polędwica, śmietana, mąka, pieczarki, sól, wino białe, bulion, keczup, musztarda, sok cytrynowy, cebula, kapary,
 
 
Zobacz także
Cynadry po francusku

Cynadry po francusku

Cynadry wołowe po francusku.

Szynka pieczona

Szynka pieczona

Wyśmienicie smakuje również na zimno z chutney z rabarbaru.

Faszerowany kurczak z wątróbką

Faszerowany kurczak z wątróbką

Faszerowany kurczak z wątróbką.

Tatar w ochronie przed cholesterolem

Tatar w ochronie przed cholesterolem

Tatar bez użycia żółtek.

Komentarze

Skomentuj


polędwica oczywiście wołowa :)
IwonaF | 22 Kwietnia 20:31
Bardzo dobre, strogonow smakuje wyśmienicie
aksamitna | 22 Marca 19:15
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy świecach

   serduszkowy muffin dla drugiej połówki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Cię"

   pudełko lodów w samotności! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil 3b4xjrxa
profil vxtle44
profil Blackrshear
profil x23zzr7t
profil micharrecho1975
 
Alma24
Kilka słów o Walentynkach

Walentynki to coroczne święto zakochanych. Obchodzone są 14 lutego w dniu św. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Studio Qulinarne

Miasto:
Kraków
Kuchnia:
europejska / autorska
Studio Qulinarne, mieszące się na krakowskim Kazimierzu przy ul....więcej »
 
05-04 21:53    Dobre jajka...
04-16 15:10    Czy lubicie...
03-27 23:41    Kuchnia chińska...
01-26 20:28    Jestem ciekawa...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...