Tort migda艂owy
Brak pliku video

Tort migda艂owy

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Ilo艣膰 os贸b:
3-4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilo艣膰 kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka migda艂y 300 g
Usu艅 z koszyka mi贸d 200 ml
Usu艅 z koszyka sk贸rka cytrynowa 1 艂y偶eczka
Usu艅 z koszyka cukier waniliowy 2 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka bia艂ka 4 szt
Usu艅 z koszyka cukier 40 g
Usu艅 z koszyka andruty 2 szt


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Tort migda艂owy
Drukuj
Rozgrzany mi贸d 艂膮czymy ze sk贸rk膮 cytrynow膮 i cukrem waniliowym. Migda艂y siekamy i pra偶ymy na patelni. Kolejno ubijamy bia艂ka z cukrem, dodajemy je do miodu, lekko podgotowujemy na ma艂ym ogniu. Gdy masa zacznie oddziela膰 si臋 od kraw臋dzi naczynia dodajemy migda艂y i jeszcze chwilk臋 podgotowujemy. Kolejno do tortownicy wk艂adamy andruta, wlewamy ciasto, na wierzch k艂adziemy drugiego andruta. Wk艂adamy do lod贸wki obci膮偶aj膮c z g贸ry. podawa膰 na drugi dzie艅 po przygotowaniu.

Tagi: mi贸d, migda艂y, andrut, skorka cytrynowa tarta, cukier waniliowy, bia艂ka, cukier,
 
 
Zobacz tak偶e
Pulchny serniczek

Pulchny serniczek

Pulchny serniczek

ciasto z rabarbarem

ciasto z rabarbarem

mo偶na posypa膰 cukrem pudrem

Komentarze

Skomentuj


smaczny torcik
aksamitna | 30 Kwietnia 19:52
rzeczywi艣cie 艂atwy :)
IwonaF | 30 Kwietnia 19:45
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Monigold336r
profil mbvzx221
profil shalhoub2365
profil fdzxa54
profil Sooncvt
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Karczma Maciejowka

Miasto:
Czajowice
Kuchnia:
polska
Staropolska smaczna kuchnia w drewnianej goralskiej chacie ...wi臋cej »
 
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...