Fasola zapiekana z cebul膮
Brak pliku video

Fasola zapiekana z cebul膮

dodane przez Mniamek
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Ilo艣膰 os贸b:
3-4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilo艣膰 kalorii:
艢redniokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka fasola bia艂a 400 g
Usu艅 z koszyka li艣膰 laurowy 2 szt
Usu艅 z koszyka oliwa 8 艂y偶ek
Usu艅 z koszyka cebula 1 kg
Usu艅 z koszyka czosnek 4 z膮bk贸w
Usu艅 z koszyka papryka s艂odka mielona 2 艂y偶eczki
Usu艅 z koszyka s贸l - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka pieprz - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka majeranek - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka oregano - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka tymianek - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka kolendra - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka pietruszka - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka mas艂o - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka wino bia艂e 100 ml
Usu艅 z koszyka cytryna 1 szt


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Fasola zapiekana z cebul膮
Drukuj
Na pocz膮tku musimy namoczy膰 fasol臋 w wodzie. Kolejno gotujemy j膮 w wodzie z li艣ciem laurowym do uzyskania mi臋kko艣ci, odcedzamy a wywar z gotowania zachowujemy. Na patelni z rozgrzanym t艂uszczem sma偶ymy drobno pokrojon膮 cebulk臋 z czosnkiem, dodajmy papryk臋 mielon膮, przyprawiamy pieprzem i sol膮, dodajemy posiekane zio艂a. Ca艂o艣膰 dok艂adnie mieszamy i odstawiamy z ognia. Kolejno naczynie 偶aroodporne smarujemy t艂uszczem, wk艂adamy przek艂adanymi warstwami fasol臋 i cebul臋, ostatni膮 warstw膮 musi by膰聽fasola. Kolejno polewamy odrobin膮 oliwy i winem, wywarem z gotowanej fasoli. Ca艂o艣膰 zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez oko艂o 25 minut. Podajemy z cytryn膮.

Tagi: bia艂e wino, fasola bia艂a, li艣膰 laurowy, cebula, mas艂o, oliwa, czosnek, s艂odka papryka mielona, majeranek, tymianek, kolendra, natka pietruszki, cytryna,
 
 
Zobacz tak偶e
Pieczarki z fet膮

Pieczarki z fet膮

Kombinacja z pieczarkami.

Bak艂a偶any nadziewane wieprzowin膮 i ry偶em

Bak艂a偶any nadziewane wieprzowin膮 i ry偶em

Doskona艂e warzywa nadziewane farszem i opiekane. Polecane z m艂odymi

M艂oda kapusta na ciep艂o

M艂oda kapusta na ciep艂o

im mniej przypraw, tym lepiej mo偶na wydoby膰 smak m艂odej

Kukurydza cukrowa z wody z mas艂em czosnkowymi sol膮

Kukurydza cukrowa z wody z mas艂em czosnkowymi sol膮

Pyszny smak kukurydzy podkre艣la mas艂o czosnkowe.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil nnyphon
profil fjad
profil Colewor
profil ghtof
profil kamilahah
 
Alma24
Zwyczaje 艢wi膮t Bo偶ego Narodzenia.

Bo偶e Narodzenie to 艣wi臋to w tradycji chrze艣cija艅skiej upami臋tniaj膮ce narodziny Jezusa Chrystusa. 艢wi臋to to obchodzone jest corocznie w
Restauracja D臋bianka

Miasto:
Nowa D臋ba
Kuchnia:
Polska
Oferujemy szeroki asortyment da艅 kuchni polskiej i mi臋dzynarodowej. Organizujemy przyj臋cia...wi臋cej »
 
01-26 20:28    Jestem ciekawa...
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
04-09 09:30    carpaccio z...