Smalec domowy
Brak pliku video

Smalec domowy

dodane przez eureka
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka słonina 1 kg
Usuń z koszyka słonina wędzona 20 dkg
Usuń z koszyka kiełbasa 40 dkg
Usuń z koszyka cebula 2 - 3 szt
Usuń z koszyka majeranek - według uznania
Usuń z koszyka pieprz naturalny lub ziołowy - według uznania
Usuń z koszyka sól - ząbek


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Smalec domowy
Drukuj
Słoninę pokroić w drobną kostkę lub zemleć w maszynce do mielenia mięsa, wysmażyć jasno złote skwarki, po czym dodać cebulę pokrojona w drobną kostkę. Zamieszać, nie zdejmując z ognia, dodać zmieloną kiełbasę i przyprawy. Całość wymieszać i po chwili zdjąć z ognia. Po częściowym wystudzeniu przelać do słoików lub kamiennego garnka. Smalec służy do smarowania chleba.

Tagi: Smalec domowy, słonina, kiełbasa,
 
 
Zobacz także
Galaretka z arbuza

Galaretka z arbuza

Bardzo dobrze smakuje z deserami,nie jest to dżem więc

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Smaczne korniszony.

Ogórki w zalewie curry

Ogórki w zalewie curry

Doskonałe w smaku ogórki.

Komentarze

Skomentuj


Robię podobnie.
beti2011 | 20 Kwietnia 10:07
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Gregdko
profil trasd909
profil DPaulaDragula
profil markutss
profil babitualceu1986
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Cafe au lait

Miasto:
Warszawa
Kuchnia:
europejska
Kawiarnia "Cafe au Lait" jest miejscem, w którym znajdziecie...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...