Smalec domowy
Brak pliku video

Smalec domowy

dodane przez eureka
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka słonina 1 kg
Usuń z koszyka słonina wędzona 20 dkg
Usuń z koszyka kiełbasa 40 dkg
Usuń z koszyka cebula 2 - 3 szt
Usuń z koszyka majeranek - według uznania
Usuń z koszyka pieprz naturalny lub ziołowy - według uznania
Usuń z koszyka sól - ząbek


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Smalec domowy
Drukuj
Słoninę pokroić w drobną kostkę lub zemleć w maszynce do mielenia mięsa, wysmażyć jasno złote skwarki, po czym dodać cebulę pokrojona w drobną kostkę. Zamieszać, nie zdejmując z ognia, dodać zmieloną kiełbasę i przyprawy. Całość wymieszać i po chwili zdjąć z ognia. Po częściowym wystudzeniu przelać do słoików lub kamiennego garnka. Smalec służy do smarowania chleba.

Tagi: Smalec domowy, słonina, kiełbasa,
 
 
Zobacz także
Galaretka z arbuza

Galaretka z arbuza

Bardzo dobrze smakuje z deserami,nie jest to dżem więc

Słodko kwaśne ogóreczki

Słodko kwaśne ogóreczki

Bardzo dobrze się przechowują i zimą doskonale smakują.

Papryka w occie

Papryka w occie

Smaczna papryka na zimę.

Komentarze

Skomentuj


Robię podobnie.
beti2011 | 20 Kwietnia 10:07
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy świecach

   serduszkowy muffin dla drugiej połówki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Cię"

   pudełko lodów w samotności! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Pawel144537
profil reoneobusse1986
profil pyasaveha1989
profil 5merogret5
profil sadas141
 
Alma24
Kilka słów o Walentynkach

Walentynki to coroczne święto zakochanych. Obchodzone są 14 lutego w dniu św. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Gruby Benek

Miasto:
Kraków
Kuchnia:
włoska
Pyszna pizza na wyjątkowym cieście i smaczne makarony, restauracja...więcej »
 
05-04 21:53    Dobre jajka...
04-16 15:10    Czy lubicie...
03-27 23:41    Kuchnia chińska...
01-26 20:28    Jestem ciekawa...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...