Paluszki ziemniaczane
Brak pliku video

Paluszki ziemniaczane

dodane przez iziona
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka jajka 2 szt
Usuń z koszyka mąka pszenna 1.5 szklanki
Usuń z koszyka ziemniaki ugotowane 1 kg
Usuń z koszyka proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Usuń z koszyka vegeta 1 łyżeczka
Usuń z koszyka pieprz ziołowy 1 łyżeczka
Usuń z koszyka śmietana 1/2 szklanki
Usuń z koszyka ser żółty 20 dkg


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Paluszki ziemniaczane
Drukuj
Ziemniaki przepuścić przez maszynkę, włożyć do miski, wbić jajka, dosypać mąkę z proszkiem oraz przyprawami, zagnieść ścisłe ciasto. Z ciasta uformować cienkie wałeczki, posmarować śmietaną i posypać startym serem. Piec na złoty kolor (około 10 min) w temp.180 st. Podawać gorące z czerwonym barszczem.

Tagi: ser, jajka, mąka, śmietana,
 
 
Zobacz także
Paluszki kruche

Paluszki kruche

Paluszki kruche

Pieczarki w zalewie własnej

Pieczarki w zalewie własnej

Pieczarki wspaniałe do jajecznicy, zupy.

Kasza na sypko

Kasza na sypko

Można podawać z sosem

Zakwas buraczany

Zakwas buraczany

znakomicie podnosi walory smakowe barszczu

Komentarze

Skomentuj


Zabieram do ulubionych.
beti2011 | 30 Kwietnia 19:31
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil ssyenorm
profil panor9
profil Jackruv
profil Mileyjyo
profil queschafvalmoy1978
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Bombaj Tandoori

Miasto:
Kraków
Kuchnia:
Indyjska
Wyśmienita, klimatyczna restauracja indyjska z pysznym jedzeniem. Każdy znajdzie...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...