Flaczki ciel臋ce
Brak pliku video

Flaczki ciel臋ce

dodane przez IwonaF
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Ilo艣膰 os贸b:
3-4
Koszt przygotowania:
Drogie
Ilo艣膰 kalorii:
艢redniokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka flaki ciel臋ce 50 dkg
Usu艅 z koszyka marchewka 5 dkg
Usu艅 z koszyka 艣rednia cebula 1 szt
Usu艅 z koszyka 艣rednia pietruszka 1 szt
Usu艅 z koszyka korze艅 selera 5 dkg
Usu艅 z koszyka majeranek - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka ga艂ka muszkato艂owa - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka bulion ciel臋cy 1 kostka
Usu艅 z koszyka pieprz bia艂y mielony - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka maggi - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka li艣膰 laurowy 1 szt
Usu艅 z koszyka ziele angielskie 5 szt
Usu艅 z koszyka m膮ka pszenna 1 艂y偶ka
Usu艅 z koszyka mas艂o klarowane | 1 艂y偶eczka


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Flaczki ciel臋ce
Drukuj
Flaki dok艂adnie p艂uczemy, kroimy w paseczki, wrzucamy do wrz膮tku i gotujemy przez 10 minut. Wod臋 odlewamy, czynno艣膰 powtarzamy. Przecedzamy flaki i zalewamy je wrz膮c膮 wod膮. Marchewk臋, pietruszk臋 i seler trzemy na tarce o grubych oczkach i dok艂adamy do flak贸w wraz z obran膮 (ca艂膮) cebul膮, li艣ciem i zielem. Gotujemy do momentu, a偶 flaki b臋d膮 mi臋kkie. Nast臋pnie dodajemy majeranek, ga艂k臋, kostk臋 roso艂ow膮, pieprz i maggi. Na patelni delikatnie rumienimy m膮k臋, dodajemy mas艂o i robimy jasn膮 zasma偶k臋. Zostawiamy j膮 do ostygni臋cia. Zimn膮 zasma偶k臋 rozprowadzamy gor膮cym p艂ynem, rozpuszczamy ewentualne grudki i wlewamy do flak贸w.

Tagi: flaczki ciel臋ce, marchewka, cebula, pietruszka, seler,
 
 
Zobacz tak偶e
Dufinki by Yvonne

Dufinki by Yvonne

pomi臋dzy puree a frytkami

Zupa serowa- bardzo dobra

Zupa serowa- bardzo dobra

Polecam zup臋 serow膮 na obiad. Jest sposobem na szybkie

Roladki w sosie serowym

Roladki w sosie serowym

Doskona艂e na niedzielny obiad.

Potrawka z kr贸lika z warzywami

Potrawka z kr贸lika z warzywami

Bardzo dobra potrawka z kr贸lika. Podawa膰 z ry偶em, ziemniakami

Komentarze

Skomentuj


Do tej pory kupowa艂am gotowe.
beti2011 | 26 Kwietnia 09:11
flaczki uwielbiam :)
aksamitna | 11 Kwietnia 12:31
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapust膮 i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil centrohotcorn1972
profil odtravonse1972
profil falacco1515
profil Rafaelzym
profil trofmelelec1989
 
Alma24
Zwyczaje 艢wi膮t Bo偶ego Narodzenia.

Bo偶e Narodzenie to 艣wi臋to w tradycji chrze艣cija艅skiej upami臋tniaj膮ce narodziny Jezusa Chrystusa. 艢wi臋to to obchodzone jest corocznie w
Studio Qulinarne

Miasto:
Krak贸w
Kuchnia:
europejska / autorska
Studio Qulinarne, miesz膮ce si臋 na krakowskim Kazimierzu przy ul....wi臋cej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...