Udziec z indyka zapiekany w kapu艣cie
Brak pliku video

Udziec z indyka zapiekany w kapu艣cie

dodane przez IwonaF
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Ilo艣膰 os贸b:
1-2
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
Ilo艣膰 kalorii:
Niskokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka udziec z indyka 70 dkg
Usu艅 z koszyka kapusta kiszona 60 dkg
Usu艅 z koszyka pieprz czarny mielony - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka s贸l - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka oliwa z oliwek 2i1/2 艂y偶eczki
Usu艅 z koszyka ser bia艂y 25 dkg
Usu艅 z koszyka czosnek granulowany - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka pieprz kolorowy mielony - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka szczypiorek - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka rozmaryn - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka papryka s艂odka mielona - wed艂ug uznania
Usu艅 z koszyka ocet balsamiczny 1 艂y偶eczka
Usu艅 z koszyka ziele angielskie 5 szt
Usu艅 z koszyka li艣膰 laurowy 2 szt


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Udziec z indyka zapiekany w kapu艣cie
Drukuj
Sk艂adniki marynaty (2 艂y偶ki oliwy, czosnek, pieprz, szczypiorek, rozmaryn, papryk臋 oraz ocet) dok艂adnie ze sob膮 mieszamy. Marynat膮 nacieramy mi臋so, obk艂adamy je zielem i li艣膰mi laurowymi i odstawiamy do lod贸wki minimum na 2 godziny (najlepiej na noc). Mi臋so wyjmujemy z marynaty, usuwamy li艣cie i ziele, obsma偶amy na suchej patelni teflonowej ze wszystkich stron. Kapust臋 gotujemy 鈥瀉l dente鈥, mieszamy j膮 z pieprzem i marynat膮 pozosta艂膮 z marynowania mi臋sa. Twar贸g kroimy w plastry o grubo艣ci ok. 5 mm. Naczynie 偶aroodporne smarujemy oliw膮 (pozosta艂膮 po艂ow膮 艂y偶eczki), wyk艂adamy 陆 kapusty, mi臋so i reszt臋 kapusty. Na wierzchu uk艂adamy ser. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 1,5 godziny.

Tagi: udziec z indyka, kapusta kiszona, twar贸g, przyprawy,
 
 
Zobacz tak偶e
fasolka po breto艅sku

fasolka po breto艅sku

Fasolka to danie tradycyjne, ale bardzo smaczne.

Zwijana papryka jak go艂膮bki

Zwijana papryka jak go艂膮bki

Dobra odmiana zwyk艂ej papryki.

Risotto z cynaderek z grzybami

Risotto z cynaderek z grzybami

Bardzo smaczna zapiekanka dla ca艂ej rodziny.

呕eberka po w艂osku

呕eberka po w艂osku

呕eberka z w艂oskim akcentem.

Komentarze

Skomentuj


Podobaj膮 mi si臋 Twoje przepisy na mi臋sa ,masz niesamowit膮 wyobra藕ni臋 i talent do tworzenia pysznych da艅.
iziona | 10 Kwietnia 20:23
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapust膮 i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil localectpea1977
profil grergteg
profil kapounliouvil1984
profil Lovas055
profil leckazaphy1975
 
Alma24
Zwyczaje 艢wi膮t Bo偶ego Narodzenia.

Bo偶e Narodzenie to 艣wi臋to w tradycji chrze艣cija艅skiej upami臋tniaj膮ce narodziny Jezusa Chrystusa. 艢wi臋to to obchodzone jest corocznie w
Sfinx

Miasto:
Gliwice
Kuchnia:
Orientalna
Sfinks Polska zarz膮dza obecnie sieci膮 93 restauracji Sphinx (segment...wi臋cej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...