ma艣lak w zalewie
Brak pliku video

ma艣lak w zalewie

dodane przez aksamitna
Czas przygotowania:
powy偶ej 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艁atwe
Ilo艣膰 os贸b:
powy偶ej 4
Koszt przygotowania:
艢rednio drogie
Ilo艣膰 kalorii:
Niskokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka grzyby 1 kg
Usu艅 z koszyka ocet 2 szklanek
Usu艅 z koszyka woda 5 szklanek
Usu艅 z koszyka li艣cie laurowe 6 szt
Usu艅 z koszyka s贸l 3 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka ziele angielskie 5 szt
Usu艅 z koszyka gorczyca 3 艂y偶ki
Usu艅 z koszyka pieprz ziarnisty 5 szt
Usu艅 z koszyka cukier 6 艂y偶eczek


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

ma艣lak w zalewie
Drukuj
Marynata: ocet, woda, s贸l, cukier, li艣cie laurowe, ziarna pieprzu, ziela angielskiego i gorczycy, zagotowa膰. Grzyby oczy艣ci膰 i obgotowa膰 w osolonej wodzie z dodatkiem octu (p贸艂 szklanki), uk艂ada膰 w ca艂o艣ci w s艂oikach i zala膰 gor膮c膮 marynat膮. S艂oiki pasteryzujemy.

Tagi: grzyby, marynata, ocet, cukier,
 
 
Zobacz tak偶e
Dukanowy d偶em marchewkowo-cynamonowy

Dukanowy d偶em marchewkowo-cynamonowy

艢wietny do nale艣nik贸w.

Sok z buraczk贸w

Sok z buraczk贸w

U mnie ten sok powstaje jako produkt uboczny przy

Jab艂uszka na ciasto

Jab艂uszka na ciasto

Jab艂ka idealne do szarlotki lub na jab艂ecznik na zim臋.

Konfitury z wi艣ni

Konfitury z wi艣ni

Konfitury z wi艣ni ;)

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskaz贸wki si臋gam do:

   rad mamy

   ksi膮偶ki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaci贸艂ki

   w艂asnej intuicji (eksperymentuj臋) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil ggnb
profil dresso372
profil emlearriofsit1974
profil sinelgeder1979
profil weona582
 
Alma24
St贸艂 kontra barek

Kiedy urz膮dzamy kuchnie cz臋sto pojawia si臋 problem co wybra膰 stó艂 czy barek. Zastanawiamy si臋, które z nich b臋dzie
Ratuszowa

Miasto:
Olesno
Kuchnia:
ka偶da
Jedzonko przepyszne, w por贸wnaniu z innymi restauracjami, chyba najlepsze....wi臋cej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...