Mazurek czekoladowy
Brak pliku video

Mazurek czekoladowy

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Niskokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka cukier 50 dkg
Usuń z koszyka czekolada 50 dkg
Usuń z koszyka jajka 2 szt
Usuń z koszyka bułka tarta 1 łyżka
Usuń z koszyka migdały 25 dkg
Usuń z koszyka mąka 1 łyżka
Usuń z koszyka białka 6 szt


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Mazurek czekoladowy
Drukuj
Migdały sparzyć i zemleć, czekoladę utrzeć, jajka ubić z częścią cukru. Połączyć razem i dosypać mąkę wymieszaną z tartą bułką. Lekko wymieszać z pianą ubitą z białek z resztą cukru. Blachę wyłożyć opłatkiem lub waflem, nałożyć ciasto i piec w letnim piekarniku przez 20-25 minut.

Tagi: cukier, jajka, czekolada, migdały, mąka,
 
 
Zobacz także
Pasiasty smakołyk

Pasiasty smakołyk

Szybki, pyszny i efektowny przysmak z ciasta francuskiego.

Migdałowiec z masą krówkową

Migdałowiec z masą krówkową

Ciasto smakuje wyśmienicie.

Naleśniki z bananami

Naleśniki z bananami

Polecam wszystkim którzy bardzo lubią banany .

Ciasto z owocami

Ciasto z owocami

Ciasto na każdą porę roku.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil ewfas715
profil acik1
profil tanegolez
profil kolorowawata
profil bdde
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
VIA TOSCANA RESTAURANT & CAFE

Miasto:
Katowice
Kuchnia:
śródziemnomorska
Przysmaki prosto z Italii, Hiszpanii czy Grecji. Duży wybór...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...