Mazurek czekoladowy
Brak pliku video

Mazurek czekoladowy

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Niskokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka cukier 50 dkg
Usuń z koszyka czekolada 50 dkg
Usuń z koszyka jajka 2 szt
Usuń z koszyka bułka tarta 1 łyżka
Usuń z koszyka migdały 25 dkg
Usuń z koszyka mąka 1 łyżka
Usuń z koszyka białka 6 szt


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Mazurek czekoladowy
Drukuj
Migdały sparzyć i zemleć, czekoladę utrzeć, jajka ubić z częścią cukru. Połączyć razem i dosypać mąkę wymieszaną z tartą bułką. Lekko wymieszać z pianą ubitą z białek z resztą cukru. Blachę wyłożyć opłatkiem lub waflem, nałożyć ciasto i piec w letnim piekarniku przez 20-25 minut.

Tagi: cukier, jajka, czekolada, migdały, mąka,
 
 
Zobacz także
Wróżkolandia

Wróżkolandia

Tort dla małej dziewczynki.

Tort z

Tort z "delicjami"

Tort smakuje wyśmienicie.

Pyszne ciasto z owocami

Pyszne ciasto z owocami

Oto moje ciasto z owocami, smakuje wybornie i pięknie

Ciasto kremowe

Ciasto kremowe

Ciasto smakuje rewelacyjnie.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy świecach

   serduszkowy muffin dla drugiej połówki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Cię"

   pudełko lodów w samotności! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Veronicanzg
profil Michaelrrq
profil mxci2465
profil ssmanekt1
profil Evaess
 
Alma24
Kilka słów o Walentynkach

Walentynki to coroczne święto zakochanych. Obchodzone są 14 lutego w dniu św. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Resaturacja Staropolska

Miasto:
kowalewo
Kuchnia:
staropolska
zajazd, gospoda ...więcej »
 
04-25 15:35    Czy lubicie...
02-03 12:34    Jak urozmaicić...
12-17 13:51    Jakie dania...
08-04 20:17    zasady.......... zasady.........
05-04 21:53    Dobre jajka...
03-27 23:41    Kuchnia chińska...