Mazurek czekoladowy
Brak pliku video

Mazurek czekoladowy

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Niskokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka cukier 50 dkg
Usuń z koszyka czekolada 50 dkg
Usuń z koszyka jajka 2 szt
Usuń z koszyka bułka tarta 1 łyżka
Usuń z koszyka migdały 25 dkg
Usuń z koszyka mąka 1 łyżka
Usuń z koszyka białka 6 szt


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Mazurek czekoladowy
Drukuj
Migdały sparzyć i zemleć, czekoladę utrzeć, jajka ubić z częścią cukru. Połączyć razem i dosypać mąkę wymieszaną z tartą bułką. Lekko wymieszać z pianą ubitą z białek z resztą cukru. Blachę wyłożyć opłatkiem lub waflem, nałożyć ciasto i piec w letnim piekarniku przez 20-25 minut.

Tagi: cukier, jajka, czekolada, migdały, mąka,
 
 
Zobacz także
Ciasto z masą kajmakową

Ciasto z masą kajmakową

Ciasto jest pyszne i nie jest słodkie

Rolada z kremem

Rolada z kremem

Krem śmietankowy, można zastąpić śmietaną36%

Deser dla łasuchów

Deser dla łasuchów

Ciastka są pyszne. Dzieci bardzo lubią jak je robię,

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy świecach

   serduszkowy muffin dla drugiej połówki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Cię"

   pudełko lodów w samotności! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil serufr60
profil Verazwq
profil imys90sp
profil Roxanneijo
profil lenograntysi2
 
Alma24
Kilka słów o Walentynkach

Walentynki to coroczne święto zakochanych. Obchodzone są 14 lutego w dniu św. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Bohema

Miasto:
Katowice
Kuchnia:
polska, europejska
Organizacja imprez, przyjęć. Możliwość skorzystania z bezprzewodowej sieci...więcej »
 
02-03 12:34    Jak urozmaicić...
12-17 13:51    Jakie dania...
08-04 20:17    zasady.......... zasady.........
05-04 21:53    Dobre jajka...
04-16 15:10    Czy lubicie...
03-27 23:41    Kuchnia chińska...