Mazurek czekoladowy
Brak pliku video

Mazurek czekoladowy

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Niskokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka cukier 50 dkg
Usuń z koszyka czekolada 50 dkg
Usuń z koszyka jajka 2 szt
Usuń z koszyka bułka tarta 1 łyżka
Usuń z koszyka migdały 25 dkg
Usuń z koszyka mąka 1 łyżka
Usuń z koszyka białka 6 szt


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Mazurek czekoladowy
Drukuj
Migdały sparzyć i zemleć, czekoladę utrzeć, jajka ubić z częścią cukru. Połączyć razem i dosypać mąkę wymieszaną z tartą bułką. Lekko wymieszać z pianą ubitą z białek z resztą cukru. Blachę wyłożyć opłatkiem lub waflem, nałożyć ciasto i piec w letnim piekarniku przez 20-25 minut.

Tagi: cukier, jajka, czekolada, migdały, mąka,
 
 
Zobacz także
Ciasto z wiórkami kokosowymi

Ciasto z wiórkami kokosowymi

Bardzo przyjemne w smaku ciasto , wilgotne z przyjemną

Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa do wykonania w domu.

Strudel serowy

Strudel serowy

Węgierski strudel z białym serem.

Ciasto na spodzie z ciastek

Ciasto na spodzie z ciastek

Uwielbiam ciasta na spodzie z ciastek. Oto jedno z

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy świecach

   serduszkowy muffin dla drugiej połówki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Cię"

   pudełko lodów w samotności! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Nathaliefmk
profil Martineym
profil xwxwaz51
profil Yvonneoet
profil wyddtopbchamva1983
 
Alma24
Kilka słów o Walentynkach

Walentynki to coroczne święto zakochanych. Obchodzone są 14 lutego w dniu św. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Boungiorno

Miasto:
Koszalin
Kuchnia:
włoska
Kuchnia włoska ...więcej »
 
08-04 20:17    zasady.......... zasady.........
05-04 21:53    Dobre jajka...
04-16 15:10    Czy lubicie...
03-27 23:41    Kuchnia chińska...
01-26 20:28    Jestem ciekawa...
08-21 16:30    Jak edytować...