Krem Russel
Brak pliku video

Krem Russel

dodane przez beti2011
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Wysokokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka cukier puder 1 i 1/2 szklanki
Usuń z koszyka jajka 4 szt
Usuń z koszyka masło 1 kostka
Usuń z koszyka margaryna 1 kostka
Usuń z koszyka aromat rumowy - według uznania
Usuń z koszyka spirytus 1 łyżka


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Krem Russel
Drukuj
Jajka z cukrem ubijać na parze ok.20-30 minut. Masło z margaryną dokładnie utrzeć. Dodawać partiami masę jajeczną ciągle ucierając. Dodać esencję i spirytus. Gotowym kremem przekładać ciasta.

Tagi: dodatek do ciast, cukier puder, jajka, palma, masło,
 
 
Zobacz także
Gofry

Gofry

Przepyszny deser

Jeżyki

Jeżyki

Świetne na każdą okazję:)

Pyszna tarta z jabłkami antonówkami

Pyszna tarta z jabłkami antonówkami

Tarta smakuje wyśmienicie

Jabłka pieczone

Jabłka pieczone

Pyszne jabłka na deser.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Rickcup
profil braveranengased
profil Herbert192
profil BenitoEugeniusz
profil nosaa28
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Cafe au lait

Miasto:
Warszawa
Kuchnia:
europejska
Kawiarnia "Cafe au Lait" jest miejscem, w którym znajdziecie...więcej »
 
07-21 20:53    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-21 20:50    Zna ktoś...
04-09 09:30    carpaccio z...
04-09 09:23    Prezent na...