Ciasto p贸艂francuskie
Brak pliku video

Ciasto p贸艂francuskie

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
30 do 60 minut
Poziom trudno艣ci:
艢rednio trudne
Ilo艣膰 os贸b:
powy偶ej 4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilo艣膰 kalorii:
Niskokaloryczne
 

Sk艂adniki

Usu艅 z koszyka mas艂o 15 dkg
Usu艅 z koszyka m膮ka 25 dkg
Usu艅 z koszyka jajka 1 szt
Usu艅 z koszyka 艣mietana


Przejd藕 do zam贸wienia
 

Spos贸b przygotowania

Ciasto p贸艂francuskie
Drukuj
M膮k臋 podzieli膰 na po艂ow臋. Jedn膮 cz臋艣膰 zarobi膰 z mas艂em, a do drugiej doda膰 jajo oraz troch臋 g臋stej 艣mietany i dobrze wyrobi膰. Zmiesza膰 obydwie cz臋艣ci ciasta i 3 razy przewa艂kowa膰 w kierunku od siebie, sk艂adaj膮c ka偶dorazowo w kopert臋. W艂o偶y膰 do miseczki, nakry膰 i postawi膰 w zimnym miejscu. Na drugi dzie艅 uformowa膰 i piec ok. 45 minut, przez 160 stopni c.

Tagi: jajko, m膮ka, mas艂o, 艣mietana,
 
 
Zobacz tak偶e
Mannowiec

Mannowiec

Smaczna odmiana:)

Bu艂eczki z budyniem i marmolad膮

Bu艂eczki z budyniem i marmolad膮

Bu艂eczki z budyniem i marmolad膮.

Ciasto biszkoptowe wy艣mienite

Ciasto biszkoptowe wy艣mienite

Ciasto smakuje wy艣mienicie i jest prawdziw膮 bomb膮 kaloryczn膮 :)

Ciasteczka z sezamem

Ciasteczka z sezamem

Pyszne ciasteczka o wyra藕nym smaku sezamu .

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. B膮d藕 pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moja ulubiona potrawa wigilijna:

   barszcz czerwony z uszkami

   zupa grzybowa

   pierogi z kapust膮 i grzybami

   karp

   kutia

   kapusta z grochem

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Benjaminuso
profil Milouoe
profil Vickyqgt
profil tomaszgrobelny
profil gt4g4t4
 
Alma24
Zwyczaje 艢wi膮t Bo偶ego Narodzenia.

Bo偶e Narodzenie to 艣wi臋to w tradycji chrze艣cija艅skiej upami臋tniaj膮ce narodziny Jezusa Chrystusa. 艢wi臋to to obchodzone jest corocznie w
Studio Qulinarne

Miasto:
Krak贸w
Kuchnia:
europejska / autorska
Studio Qulinarne, miesz膮ce si臋 na krakowskim Kazimierzu przy ul....wi臋cej »
 
11-05 09:21    Czy lubicie...
08-21 16:30    Jak edytowa膰...
08-21 16:12    Zna kto艣...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
04-09 09:30    carpaccio z...