pasztet z kury
Brak pliku video

pasztet z kury

dodane przez aksamitna
Czas przygotowania:
powyżej 60 minut
Poziom trudności:
Średnio trudne
Ilość osób:
powyżej 4
Koszt przygotowania:
Średnio drogie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka kurczak 1 szt
Usuń z koszyka włoszczyzna bez kapusty 20 dkg
Usuń z koszyka wątróbka kurza 15 dkg
Usuń z koszyka masło 10 dkg
Usuń z koszyka bułka czerstwa 5 dkg
Usuń z koszyka cebula 5 dkg
Usuń z koszyka jajka 1 szt
Usuń z koszyka żółtka 2 szt
Usuń z koszyka sól i pieprz - według uznania
Usuń z koszyka imbir - według uznania
Usuń z koszyka gałka muszkatołowa - według uznania
Usuń z koszyka rosół drobiowy - według uznania


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

pasztet z kury
Drukuj
Kurę ugotować w wywarze z warzyw, następnie oddzielić mięso od skóry i kości. Wątróbkę i cebule poddusić na maśle. Bułkę pokroić w kostkę, włożyć do wątróbki, skropić rosołem, dusić krótko i odstawić. Mięso, wątróbkę z sosem i bułkę zmielić przez drobne sito, dodać jajko, żółtka, trochę rosołu i przyprawy, wyrobić masę i nakładać do formy wysmarowanej masłem około 55-60 minut w 180 st.

Tagi: kura, pasztet, bułka, cebula, jajko, rosół,
 
 
Zobacz także
Mielonka wołowa

Mielonka wołowa

Pyszna domowa wędlina.

Pieczeń wołowa w sosie z warzyw

Pieczeń wołowa w sosie z warzyw

Pieczeń wołowa w marchwi, seler i pietruszki.

Udko z tandoori masala

Udko z tandoori masala

Pieczony drób o lekko orientalnym posmaku.

Komentarze

Skomentuj


Apetycznie wygląda ,tak ładnie zapieczony.
iziona | 07 Maja 07:44
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil Dominicpyn
profil darrring
profil Anthonysst
profil Kathytni
profil Stephenazx
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Shisha Bar Kebab

Miasto:
Iława
Kuchnia:
polska, turecka
Świetnie urządzony lokal, przystępne ceny, uprzejmi kelnerzy, smaczne jedzonko,...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...