Medaliony z indyka
Brak pliku video

Medaliony z indyka

dodane przez agnieszkalider
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Średniokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka mięso mielone indycze 500 g
Usuń z koszyka bułka czerstwa 1 szt
Usuń z koszyka jajka 1 szt
Usuń z koszyka cebula 1 szt
Usuń z koszyka musztarda 1 łyżka
Usuń z koszyka olej 1/4 szklanki
Usuń z koszyka sól - według uznania
Usuń z koszyka pieprz - według uznania


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Medaliony z indyka
Drukuj
Mięso wymieszać z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką, jajkiem, musztardą i drobno posiekaną cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować niewielkie kulki, lekko je rozpłaszczać dłonią. Smażyć na oleju na złoto z obu stron.

Tagi: indyk, jajka, bułka, cebula, musztarda, przyprawy,
 
 
Zobacz także
Kotleciki z czerwonymi buraczkami

Kotleciki z czerwonymi buraczkami

Kotleciki wołowe z czerwonymi burakami.

Pieczeń wołowa nadziewana

Pieczeń wołowa nadziewana

Pieczeń wołowa nadziewana.

Pieczona karkówka w ziołach w rękawie

Pieczona karkówka w ziołach w rękawie

Pyszna aromatyczna karkówka pieczona.

Pierś ala czosnek

Pierś ala czosnek

Pierś z kurczaka z sosem i serem.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Po kuchenne wskazówki sięgam do:

   rad mamy

   książki kucharskiej

   internetu

   porad przyjaciółki

   własnej intuicji (eksperymentuję) :)

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil koffan538
profil mioojosqq
profil 1987wojciech
profil lestmepkesin1982
profil odnaz396
 
Alma24
Stół kontra barek

Kiedy urządzamy kuchnie często pojawia się problem co wybrać stół czy barek. Zastanawiamy się, które z nich będzie
Sfinx

Miasto:
Gliwice
Kuchnia:
Orientalna
Sfinks Polska zarządza obecnie siecią 93 restauracji Sphinx (segment...więcej »
 
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...
08-15 17:23    dieta z...
05-23 19:24    Jestem ciekawa...
05-18 17:58    Czy lubicie...
04-09 09:30    carpaccio z...