Cwibak
Brak pliku video

Cwibak

dodane przez tulipann
Czas przygotowania:
do 30 minut
Poziom trudności:
Łatwe
Ilość osób:
3-4
Koszt przygotowania:
Tanie
Ilość kalorii:
Niskokaloryczne
 

Składniki

Usuń z koszyka mąka 20 dkg
Usuń z koszyka jajka 4 szt
Usuń z koszyka cukier puder 20 dkg
Usuń z koszyka bakalie 20 dkg


Przejdź do zamówienia
 

Sposób przygotowania

Cwibak
Drukuj
Żółtka utrzeć do białości z cukrem pudrem, wsypać mąkę, dodać bakalie, dobrze wymieszać, na końcu dodać jeszcze pianę z białek, delikatnie wymieszać. Wlać ciasto do podłużnej foremki wyłożonej papierem nasmarowanym tłuszczem. Piec w średnio nagrzanym piecu ok. 1 godz. Nie ruszać foremką dopóki się ciasto nie upiecze. Wystudzony cwibak wyjąć z foremki razem z papierem i tak przechowywać.

Tagi: mąka, jajka, bakalie, cukier puder, ciasto, deser,
 
 
Zobacz także
Pierogi  z czereśniami

Pierogi z czereśniami

Doskonałe pierogi z mąki, na słodko z czereśniami.

Finezyjne muffinki

Finezyjne muffinki

Pyszne muffinki.

Babka biało - brązowa

Babka biało - brązowa

Pyszna babka do kawy i na każdą okazję.

Tiramisu

Tiramisu

Bardzo smaczne ciasto z kuchni włoskiej.

Komentarze

Skomentuj


Nie dodano jeszcze komentarzy. Bądź pierwszy!
 
Dodaj przepis
Kalendarz
ludzik sonda
Sonda
Moje Walentynkowe plany to:

   Szampan i truskawki :)

   kolacja przy świecach

   serduszkowy muffin dla drugiej połówki :)

   czekoladowy telegram "Kocham Cię"

   pudełko lodów w samotności! :p

 
Dodaj restauracje

Ostatnio zarejestrowani:
profil leikrathjistflop1981
profil 9xt95yws
profil ewela21
profil vdbtlbn98
profil hvhumjl8
 
Alma24
Kilka słów o Walentynkach

Walentynki to coroczne święto zakochanych. Obchodzone są 14 lutego w dniu św. Walentego. Zwyczajem w tym dniu jest
Restauracja Credo

Miasto:
Poznań
Kuchnia:
środziemnomorska/ grecka
fajna i otwarta knajpka dla ludzi. Miłe wnętrze, nowoczesne,...więcej »
 
05-04 21:53    Dobre jajka...
04-16 15:10    Czy lubicie...
03-27 23:41    Kuchnia chińska...
01-26 20:28    Jestem ciekawa...
08-21 16:30    Jak edytować...
08-21 16:12    Zna ktoś...